SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sayılarla Binali Yıldırım

Sayılarla Binali Yıldırım

22 Mayıs 2016 Pazar - 10:32




Üçüncü genel başkanını seçecek AK Parti, kendi içinden dördüncü başbakanı da çıkarmış olacak





Ahmet Davutoğlu'nun 4 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde alınan kongre kararının ve Davutoğlu'nun aday olmayacağını açıklamasının ardından AK Parti'de olağanüstü kongre süreci başladı. Binali Yıldırım'ın tek aday olacağı kongre ve sonrası bu sayılar anlam kazandı.

2

Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından genel başkan seçimi için 27 Ağustos 2014'te AK Parti ilk olağanüstü kongresini yaptı. Binali Yıldırım'ın seçileceği kongre, partinin 2. Olağanüstü Kongresi olacak.

3

14 Ağustos 2001'de Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucu genel başkanlığında siyasi hayata katılan AK Parti'de Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ardından koltuğa Ahmet Davutoğlu oturdu. Davutoğlu'nun 21 aylık genel başkanlığından sonra görevi Binali Yıldırım devralacak ve partinin 3. genel başkanı olacak.


4

3 Kasım 2002 seçimlerinde tek başına iktidar olan AK Parti'nin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi yasağı nedeniyle Meclis'e giremedi. Bu süreçte başbakanlığı Abdullah Gül üstlendi. Meclis'teki yasal düzenlemelerin ardından Siirt'te tekrarlanan seçimlerde aday olup seçilen Recep Tayyip Erdoğan daha sonra görevi devraldı. Erdoğan, cumhurbaşkanı seçildikten sonra da görevi Ahmet Davutoğlu'na devretti. Davutoğlu'nun ardından göreve gelecek Binali Yıldırım, AK Parti iktidarlarının 4. başbakanı olacak.

11

Sırasıyla 59'uncu, 60'ıncı ve 61'inci hükümetlerde de 11 yıl boyunca ulaştırma bakanlığı görevini sürdüren Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en uzun süreli görev yapan ulaştırma bakanı oldu.

60


20 Aralık 1955 doğumlu Binali Yıldırım, 60 yaşında.

65

Yıldırım'ın kuracağı hükümet, Türkiye Cumhuriyeti'nin 65. hükümeti olacak.

70

İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 70 yıl sonra İzmir'den çıkan Başbakan olacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap