SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sayemizde başbakan olacak

Sayemizde başbakan olacak

07 Mayıs 2015 Perşembe - 15:22




HDP adayı Ali Kenanoğlu, ‘partisinin parlamentoya girmesi halinde CHP'nin iktidar, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakan olabileceğini söyledi





HDP'nin İstanbul 3'üncü Bölge 4'üncü sıra Milletvekili adayı Ali Kenanoğlu, ‘Alevi kökenli' değil, Alevi olduğunu belirtirken, partisinin güçlü biçimde parlamentoya girmesi halinde CHP'nin iktidar, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakan olabileceğini söyledi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Kenanoğlu, Avcılar'daki Firuzköy Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kalender ve arkadaşlarını ziyaret etti.

Cemevindeki bir kadının CHP'ye de destek vermeleri gerektiğini söylemesi üzerine "Kılıçdaroğlu tarihinde ilk kez başbakan olacaksa HDP'nin sayesinde olacak. Bunun için gereken bizim güçlü bir şekilde parlamentoya girmemiz, AKP oylarını düşürüyor. CHP'nin iktidar olma şansını biz ortaya çıkarmış oluyoruz böylelikle. O yüzden HDP desteklenmeli ve meclise sokulmalı ki belki de bizim sayemizde Kemal Kılıçdaroğlu başbakan olma ihtimaline kavuşacaktır. Bektaşi fıkralarından bellidir; Aleviler zekidir, çözüm yolu bulacaktır" diye konuştu.

Cemevi Başkanı Şükrü Kalender, Alevi toplumuna yasal kimlik tanınmasını istediklerini gönüllerinin CHP ve BDP'nin Meclis'e birlikte girmesini 1400 yıllardan kalan ‘Muaviye zihniyetini' yok saymalarını istediklerini ekledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap