SON DAKİKA



Haber > Gündem > Savunma toplantısında kritik karar

Savunma toplantısında kritik karar

07 Mayıs 2014 Çarşamba - 10:06




Türkiye, proje ortağı olduğu dünyanın en gelişmiş savaş uçaklarından biri olarak gösterilen F-35'lerden ilk etapta 2 adet alma kararı verdi.





Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ve 2,5 saat süren Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında alınan en kritik karar, F-35 alımı oldu. Türkiye geçen yıl bu uçakların maliyeti fazla olacağı için alım kararını bu yıla ertelemişti. Türkiye toplamda ise 100 adet F-35 alacak. ABD’nin birinci müşterisi ve destekçisi olduğu projede Türkiye, İtalya, Hollanda, Kanada, Norveç, Danimarka, Avustralya ve İngiltere’nin ortaklığı bulunuyor. Programın toplam uluslararası maliyeti ise yaklaşık olarak 40 milyar olarak tahmin ediliyor. HAYALET UÇAK Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterinde yer alan F-4’lerin yerini alacak F-35’ler radara yakalanmadığı için hayalet uçak olarak da nitelendiriliyor. F-35, havadan yere saldıran diğer uçakların aksine hedefe fark ettirmeden yaklaşabiliyor. Pilota sadece vuracağı hedefi uzaktan seçip tetiğe basmak kalıyor. F-35’lerin gelişmiş versiyonları dikey iniş kalkış da yapabiliyor. Ancak Türkiye'nin alacağı versiyonda bu özellik bulunmuyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap