SON DAKİKA



Haber > Gündem > Savunma Bakanı'nı hedef aldı!

Savunma Bakanı'nı hedef aldı!

23 Şubat 2015 Pazartesi - 19:15




MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te Şah Fırat Operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a çok ağır bir ithamda





TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. Meclis'te sözü ilk önce Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz aldı ve Şah Fırat Operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu ve başarılı bir operasyon yapıldığını belirtti.

OKTAY VURAL'DAN AĞIR İTHAM: SIVIŞMA BAKANI 

Bakan'ın açıklamaları üzerine Meclis'te, muhalefet konuşma hakkı istedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, kürsüye çıkarak Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a çok ağır ithamda bulundu. Vural, AK Parti sıralarına bakarak Bakan için "Sıvışma Bakanı" diye haykırdı. Vural "Türkiye bugün maalesef yenik bir Türkiye, bakan da Sıvışma Bakanı'dır. Kendisi bu başarılı sıvışmadan dolayı gerçekten ödüllendirilmelidir" açıklamasında bulundu. Vural'ın sözü üzerine AK Partililer ayağa kalkarak duruma tepki gösterdi. 

SADIK YAKUT MÜDAHALE ETTİ 

Vural'ın sözleri Meclis'te gerginliğe neden olurken, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut da araya girerek, "Sayın T.C. Savunma Bakanı'na lütfen öyle bir tabir kullanmayın." dedi ancak, Vural sözlerinden geri adım atmadı.  


İşte Vural'ın o sözleri: "Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, biraz önce Türkiye'nin Sıvışma Bakanı'nın gündem dışı yaptığı konuşma! Türkiye bugün maalesef yenik bir Türkiye, bakan da Sıvışma Bakanı'dır. Kendisi bu başarılı sıvışmadan dolayı gerçekten ödüllendirilmelidir." 

Meclis Başkanı: "Sayın T.C. Savunma Bakanı'na lütfen öyle bir tabir kullanmayın." 

"TÜRK TOPRAĞINI TERK EDEN VE BUNU ONAYLAYAN ZİHNİYET SIVIŞAN ZİHNİYETTİR" 

Oktay Vural: "Türk toprağını terk eden ve bunu onaylayan bir zihniyet sıvışan zihniyettir. Bugün Türk toprağını terk etmiş bir bakan olarak bunu parlamentoda savunuyor. Ne dememi bekliyorsunuz! Sizin vicdanınız da sızlıyordur, buradaki vekillerin vicdanları da sızlıyordur. Bu milletin, vicdanı olan herkesin gerçekten yüreği sızlıyordur. 

"BUGÜN GÖRDÜK Kİ PKK'YLA BİRLİKTE HAREKET ETMİŞLER" 


Bugün burada gördük ki PKK'yla birlikte hareket etmişler. Bugün gördük ki 21 Ağustos 2014'te 'Süleyman Şah IŞİD'e veriliyor' denilen haber IŞİD'le yapılan anlaşmayla terk edilendir. Şimdi bununla ilgili olarak sizden orada istenen neydi biliyor musunuz? Aslında burada bu kale filan ama siz ne yaptınız biliyor musunuz Çanakkale şiirinde şunu diyor: 

'Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmından; 

Alınır kal'â mı göğsündeki kat kat iman?

Hangi kuvvet onu, hâşâ, edecek kahrına râm?

Çünkü te'sis-i İlahi o metin istihkâm'


Siz bugün o milletin içindeki imanı geri çektiniz. Asıl kahreden odur."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap