SON DAKİKA



Haber > Gündem > Savaş istemiyoruz

Savaş istemiyoruz

01 Eylül 2013 Pazar - 09:50




Eğitim İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, Türkiye’nin Suriye’ye savaş açmasını istemediklerini belirterek, Atatürk’ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' söz





Fatih İSAK Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İŞ) Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, 1 Eylül Barış Günü’nde AK Parti hükümetini sert sözlerle eleştirdi. Özlü, "Başını ABD’nin çektiği emperyalist güçler ve onların Ortadoğu’daki taşeronları uzun süredir sürdürdükleri Suriye kuşatmasını kimyasal silah bahanesiyle Suriye’ye müdahale aşamasına getirdiler" dedi. DÜNÜN AB VE ABD KARŞITLARI "Dünya Barış Günü arifesinde Suriye’ye müdahale hazırlığı yapan, insanlık suçunda da sabıkalı ABD’yi protesto ediyor ve Suriye halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz" diyen Özlü, şöyle devam etti: "Dünün AB’ye karşı İslam Ortak Pazarı savunucularının bugün ABD ve AB’nin taşeronluğunu üstlenerek Müslüman kanı dökülmesine destek vermeleri yaşadığımız tarihsel bir musibettir. Gezi direnişi ile güç kaybeden Erdoğan Hükümeti savaş bahanesiyle ekonomik krizin yükünü de Türk ulusuna yüklemek istemektedir. Hem ülke içinde hem de uluslararası kamuoyunda sarsılan imajını düzeltmek isteyen Erdoğan, ülkeyi maceraya, bataklığa çekmektedir." BARIŞ İÇİNDE BİR TÜRKİYE... Özlü, "Türkiye’de siyasi sorumluluk üstlenenlerin, Atatürk’ün 80 yıl boyunca cumhuriyetimizin dış politikasını yönlendiren 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesinin hedefini çok iyi değerlendirmeleri ve bundan ders almaları zorunludur. Çünkü biz, teslimiyetçi dış politika izlemeyen, savaşa, işgale ve talana ortak olmayan, barış içinde bir Türkiye istiyoruz. Tüm halkımızdan, bu kirli savaşa karşı tepkilerini yükseltmelerini, savaş karşıtı eylem ve etkinliklere destek vererek seslerini siyasal iktidara duyurmasını istiyoruz" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap