SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sarp Kapısı IŞİD köprüsü!

Sarp Kapısı IŞİD köprüsü!

18 Temmuz 2015 Cumartesi - 15:39




Suriye ve Irak’ta kelle kesen radikal dinci terör örgütü IŞİD’in, Türkiye-Gürcistan arasındaki Sarp Sınır Kapısı’nı da “savaşçı” köprüsü yaptığı ortay





Sözcü’nün haberi Karadeniz’de tüyleri ürpertti. Habere göre Suriye ve Irak’ta kanlı infazlarıyla dünyanın korkulu rüyası olan terör örgütü IŞİD militanları, Sarp Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye oradan da savaşçı olarak Suriye ve Irak’a geçiyor. Hudut kapısından en son Çeçen asıllı üç Gürcü vatandaşının sözde ‘turist’ kisvesi ile girip, illegal yollardan IŞİD’e katıldığı belirlendi. Gürcistan Devleti, Türkiye’nin Tiflis Büyükelçiliği’ne bu konuda nota çekti.

YAKALANMALARI İSTENDİ

Tiflis yönetimi, YTS kapsamında; Iusub, Jokhar ve Khuseın Borshashvılı kardeşlerin Türkiye’ye girme teşebbüsünde bulunmaları halinde engellenmesini ve Gürcistan’a geri gönderilmelerini talep etti. Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan’ın notası üzerine Çeçen asıllı üç Gürcü vatandaşının IŞİD saflarına savaşçı olarak katılımlarının önlenmesi için İçişleri Bakanlığı’ndan bu kişilerin yakalanmasını istedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap