SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sarp kapısı mı sinir kapısı mı?

Sarp kapısı mı sinir kapısı mı?

24 Mart 2024 Pazar - 11:49




Günde 350 aracın giriş yaptığı Sarp Sınır Kapısı’nda TIR’lar geçiş için 5-6 gün beklemek zorunda kalıyor, sürücüler isyan ediyor.





Kapıda dün itibariyle 1334 araç 15 kilometreyi bulan kuyrukta bekliyor.  Bir çok firma maliyetlerin artması pahasına, Gürcistan’a, Ardahan’ın Posof ilçesi Türkgözü, ile Çıldır’ın Aktaş sınır kapılarından girmeye başladı

KUYRUK 15 KİLOMETRE

Artvin Sarp Sınır Kapısı'nda Gürcistan'a geçmek için bekleyen TIR sürücülerinin oluşturduğu kuyruk 15 kilometreyi geçti. Günde 350 aracın giriş yapabildiği kapıda dün itibariyle 1334 TIR’ın giriş yapmak için beklediği bildirildi. TIR’ların bu kapıda ki  bekleme süresi 5-6 günü buluyor.




YILLARDAN BERİ AYNI

Örnek şirketler gurubu yetkilisi Ahmet Örnek, “Yıllardan beri Sarp Kapısı’nda bu çileyi çekiyoruz. TIR sayısı artıkça bekleme süresi uzuyor. Sürücüler perişan oluyor. Bu nedenle tırlarımızı Doğu’da ki Türkgözü ile Aktaş Sınır Kapısı’na yönlendiriyoruz. Bu da maliyeti 25 bin lira daha artırıyor” dedi.




BİR HAFTA BEKLİYORUZ

TIR sürücüsü Enver Tüysüz, uzun zamandan beri  bu çileyi çektiklerini belirterek, “Yıllardır çözülemeyen bu sorun nedeniyle kapıda zor şartlar kuyrukta  bekliyoruz. Bazen bir hafta Gürcistan’a geçmek için  bu soğuk havada yol kenarlarında  parklarda bekliyoruz. Araçlarımızın başından ayrılamıyoruz” diye sitem etti.

KENAN TAŞKIN ÖZEL HABER




 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap