SON DAKİKA



Haber > Gündem > Saray kulisi: Erdoğan aslında maaşına zam istememiş, zorunda kalmış

Saray kulisi: Erdoğan aslında maaşına zam istememiş, zorunda kalmış

26 Haziran 2022 Pazar - 11:45




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 141 bin TL'ye çıkacak maaşı tartışmaları beraberinde getirdi. Saray kulislerine Erdoğan'ın aslında zammı istemediği yansıdı. Erdoğan emekli vekiller için zorunda kalmış.





AK Parti'nin 2022 bütçesine ek bütçe talebiyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşı yüzde 40,4 oranında zam yapılarak 141 bin 453 TL’ye yükseltilecek. Ekonominin kötü gittiği bir zamanda Erdoğan'ın maaşına zam yapması tartışmaları beraberinde getirdi. Vatandaş geçinemezken Erdoğan'ın 140 bin üstünde maaş alması birçok kesimden tepki çekti.

Saray kulislerinden yansıyan bilgilere göre, Erdoğan aslında maaşına zam istememiş. İddialara göre Erdoğan emekli vekiller için zorunda kalmış.

Gazete Duvar'da yer alan bilgilere göre AK Partili yetkililer Erdoğan'ın maaşına zammın emekli milletvekillerinin maaşlarını artırmak için yapıldığını açıkladı. 

Plan ve Bütçe Komisyonunda gündeme gelen konu hakkında AK Partili İsmail Güneş, milletvekillerinin emekli maaşlarının temmuzdan sonra hâkimlerin altında kalacağını bu nedenle de emekli cumhurbaşkanları, TBMM başkanları, bakanlar, bakan yardımcıları ve milletvekillerinin maaşlarında artışa gidildiğini belirtti.

Güneş, cumhurbaşkanının kendi maaşına zam istememesine rağmen yaklaşık 2 bin 500 emekli milletvekili için bunu yaptığını anlattı.


Öte yandan AKP sözcüsü Mahir Ünal'da benzer bir açıklamada bulunmuştu. Ünal, cumhurbaşkanına endeksli olan emeklilerin 'mağdur olmaması' için 'artışa rıza' gösterdiğini söylemişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap