SON DAKİKA



Haber > Gündem > Santa Maria Kilisesi'ne saldıranların kimlikleri belli oldu

Santa Maria Kilisesi'ne saldıranların kimlikleri belli oldu

29 Ocak 2024 Pazartesi - 02:18




Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne bugün pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda C.T. isimli kişi hayatını kaybetmişti.





Sarıyer'de öğlen saatlerinde maskeli iki kişi tarafından Santa Maria Kilisesine pazar ayini sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda C.T. isimli vatandaş hayatını kaybetti. Saldırının ardından 2 kişi gözaltına alındı. Saldırıda vefat eden C.T' nin dayısı olduğunu iddia eden Kazım Aydemir, "Bir düşmanı yoktu. Benimle beraber de ayine gelirdi zaman zaman. Temiz, çok iyi bir insandı. Tanrı yanına erken aldı. Kimseye düşmanlığı yoktu. Ben de başka bir kilisedeydim, haberi telefonla aldım ve hemen buraya geldim" diye konuşmuştu.

SALDIRGANLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, silahlı saldırıya ilişkin başlatılan soruşturmada biri Rus diğeri Tacikistan uyruklu 2 zanlının yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, saldırganların IŞİD mensubu olduğunun değerlendirildiğini belirterek, saldırı sonrası 30 adrese baskın düzenlendiğini 47 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap