SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sancaktepe saldırısının asli faili yakalanamadı

Sancaktepe saldırısının asli faili yakalanamadı

18 Mayıs 2016 Çarşamba - 14:11




Patlamadan sonra bu hale geldi.





Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sancaktepe’de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısı soruşturmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada terör saldırısının asli faili olduğu tespit edilen 1 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

Sancaktepe’de geçtiğimiz hafta gerçekleşen saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Sancaktepe İsmail Hakkı Tunaboyu Kışlası’nda görev yapan askeri personeli taşıyan servis aracının geçmesinin ardından yaklaşık 20 metre sonra meydana gelen patlamada 5’i asker 1’i sivil şoför ve 2’si ise sivil vatandaş olmak üzere 8 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımızın 7’si hafif şekilde, 1’i ise kolundan ve bacağından yaralanmış olup, hiçbirinin hayati tehlikesi bulunmamaktadır" denildi.

3 SUÇTAN BAŞLATILAN SORUŞTURMA

Olaya ilişkin Örgüt, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca derhal soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, " ’Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak’, ’Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs’, ’Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak’ suçlarından soruşturma başlatılmış olup, gizlilik kararı alınarak yürütülen soruşturma kapsamında; 13 Mayıs 2016 tarihinde, 8 şüpheli gözaltına alınmış olup, 2’si kolluktaki ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştır. Diğer 6 şüphelinin 16 Mayıs 2016 tarihinde adliyemizde atılı suçlardan savunmaları alınmış olup, 5’i tutuklanmak üzere nöbetçi mahkemeye sevk edilmiş, biri ise serbest bırakılmıştır" cümleleri kullanıldı.

FİRARİ ŞÜPHELİYE YAKALAMA KARARI


Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden M.A.U., Ş.U. ve İ.K.’nın belirtilen suçları işledikleri ve bu suçlara iştirak ettikleri iddiasıyla tutuklandığı kaydedilen açıklamada, "Şüpheliler A.U. ve U.U. hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir. Adli kontrol kararı ile serbest kalan 2 şüpheli için soruşturma savcısınca Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine itiraz edilmiştir. Yukarıda yazılı suçları işlediği iddia edilen ve firari olan bir şüpheli hakkında ise Başsavcılığımızın talebi ile Nöbetçi Sulh ceza Hakimliğince yakalama kararı verilmiştir. Soruşturma henüz tamamlanmamış olup, her yönü ile detaylı olarak gizli ve titiz bir şekilde sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap