SON DAKİKA



Haber > Gündem > Samsun'da 19 Mayıs yürüyüşü

Samsun'da 19 Mayıs yürüyüşü

19 Mayıs 2014 Pazartesi - 13:50




Türkiye’nin çeşitli illerinden Samsun’a giden Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 1919 genç, Samsun’da "Çankaya'ya Samsun'dan çıkılır" sloganıyla Uğur





Gençler, Havza'daki Atatürk Evi'nden de Ankara'ya doğru otobüslerle yola çıktı. Suluova ve Amasya içinde yürüyen ve basın toplantıları yapan gençler, yürüyüşlerini bugün Ankara Güven Park’ta sonlandıracak. “Atatürk devrimlerine bağlı, yurtsever, emperyalist devletlere boyun eğmeyen, emir kulu olmayan bir cumhurbaşkanı adayı istiyoruz” mesajlı yürüyüşe Soma’da yaşanan maden faciası da damga vurdu, taşeronlaşmaya dikkat çeken dövizler öne çıktı. TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, “Bugün ‘Yüreğimiz Soma'da vicdanlar ayakta gençlik grubu burada' sloganlarıyla buradayız. Bizler Türkiye Gençlik Birliği olarak Soma halkının yaşadığı büyük acıyı paylaşmak, yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız. Buradan işçinin emeğini sömürerek, gökdelen dikerek 3 yıl içinde basit bir maden şirketiyken milyon dolarlarla oynayanlardan, o işçinin alın terinin, maden ocağından tıkanan nefesinin hesabını biz soracağız. İş kazalarında dünya sıralamasında önde geliyoruz. Bizler bu ülkenin vatansever gençleri olarak Türkiye'yi bir yumruk gibi birleştireceğiz” dedi. Daha sonra yürüyüşe geçen gençler, Soma ile ilgili sloganlar attı. Kollarında siyah kurdeleler olan gençler, baret takıp kırmızı karanfiller taşıdı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap