SON DAKİKA



Haber > Gündem > Samsun şehidini uğurladı

Samsun şehidini uğurladı

25 Aralık 2013 Çarşamba - 14:26




İzmir'deki Alaybey Askeri Tersanesi'nde şehit olan askerlerden Deniz İkmal Er Rıdvan Çöpçü, memleketi Samsun'un Ladik ilçesinde son yolculuğuna uğurla





İzmir’deki Alaybey Askeri Tersanesi’nde, “TCG Değirmendere” römorkörünün denize indirildiği sırada devrilmesi sonucu şehit olan askerlerden Deniz İkmal Er Rıdvan Çöpçü, memleketi Samsun’un Ladik ilçesine bağlı Yumaklı köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Dün Samsun Çarşamba-Havaalanı’na askeri kargo uçağı ile getirilen şehit Deniz İkmal Er Rıdvan Çöpçü’nün Türk bayrağına sarılı naaşı, askerler tarafından cenaze aracına taşınarak Ladik ilçesine götürüldü. Geceyi Ladik Devlet Hastanesi morgunda geçiren şehidin naaşı bugün cenaze töreni için Avcı Sultan Mehmet Camii’ne getirildi. Burada şehidin arkadaşları tarafından tabutun üzerine Beşiktaş forması koyuldu. Daha sonra öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı, İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk tarafından kıldırıldı. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı bir süre top arabası üzerinde taşındıktan sonra, cenaze aracına koyularak toprağa verilmek üzere Yumaklı köyüne gönderildi. Cenazede şehidin annesi Sevim, kız kardeşi Selma ile babaannesi 76 yaşındaki Sevim Çöpçü, şehidin tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı. Şehidin babası Ahmet Çöpçü ve kardeşleri Halil ve Sezai Çöpçü de ayakta durmakta zorluk çekti. Şehit Rıdvan Çöpçü’nün cenaze törenine; Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, askeri ve mülki erkan ve binlerce vatandaş katıldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap