SON DAKİKA



Haber > Gündem > Şamil Tayyar, Bakan Dönmez’in algısına kurban gitti, çıldırdı

Şamil Tayyar, Bakan Dönmez’in algısına kurban gitti, çıldırdı

25 Nisan 2022 Pazartesi - 11:21




AK Partili Şamil Tayyar, Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in 27 dakika arayla iki attığı iki farklı tweetle geri adım attı. Şamil Tayyar, Dönmez'in yanıltıldığını savunup hesap verilsin çağrısında bulundu.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu elektrik faturalarına gelen yüksek zamları protesto etmek için 3 aydır elektrik faturası ödememişti. Kılıçdaroğlu’nun elektriği 21 Nisan günü sabah saatlerinde elektriği kesildi. Kılıçdaroğlu ise 1 hafta boyunca karanlıkta kalacağını belirterek, Türkiye’de elektriği kesilen 4 milyon hanenin sesi olacağını söylemişti. Elektriği kesilen haneleri ziyarete çıkan Kılıçdaroğlu’na Bakan Dönmez dün akşam saatlerinde attığı tweetle cevap verdi. Dönmez, Kılıçdaroğlu'nun dün Keçiören'de ziyaret ettiği evin elektriğinin kesik olmadığını, Kılıçdaroğlu'nun elektrikleri açmayıp algı operasyonu yaptığını iddia etti. Bunun üzerine AK Partili isimler sosyal medyadan Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi. Ancak o evin elektriğinin 4 aydır kesik olduğu ev sahibi ve dağıtım şirketinin beyanlarıyla kanıtlanınca ortalık karıştı.  AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, algıya kurban gidince çileden çıkıp tweetini sildi...

FATİH DÖNMEZ, 27 DAKİKA ARAYLA İKİ FARKLI TWEET ATTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya platformu Twitter hesabından 27 dakika arayla iki farklı paylaşım yaptı. Bakan Dönmez, elektrikleri kesilen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’yla ilgili bir iddiada bulundu. Dönmez, “Sn. Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?” ifadelerini kullandı.

Fatih Dönmez, 27 dakika sonra ikinci bir tweet attı. Dönmez, “Dün gittiğiniz evde yapılan tespitler ve abonelik kayıtlarına göre ilgili abonenin 23.04.2022 itibariyle borcundan dolayı elektriğinin kesik olmadığı tespit edilmiştir.” dedi.

SİZİ GİDİ ALGICILAR SİZİ


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise Bakan Fatih Dönmez’in tweetini alıntı yaparak, “Erdoğan'ın enerji bakanı budur. Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı. Ey bakan, bu yazdığın yalansa, hemen istifa edecek misin? Sizi gidi algıcılar sizi. Beşli çete milleti soymaya devam etsin diye her şeyi yaparsınız. Soydurmayacağım!” dedi.

Bakan Fatih Dönmez’in açıklamalarıyla AK Partili isimler bir anda CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yüklendi. AK Parti MKYK ve Eski Milletvekili Şamil Tayyar da Kılıçdaroğlu’nu hedef alanlar arasındaydı.

CHP’li isimler ise Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğinin kesildiğine dair resmi tutanağı paylaştı.

GÜLLÜ DEMİR: KILIÇDAROĞLU GELDİKTEN SONRA ELEKTRİK AÇILDI

Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ankara Keçiören’de evini ziyaret ettiği Güllü Demir'in videolu açıklamasını paylaştı. Güllü Demir, açıklamasında, “20 gün önce benim elektriğim kesikti. Dün sayın genel başkan evime geldikten sonra bugün kaymakamlık tarafından benim elektriğim açıldı.” ifadelerini kullandı.


KILIÇDAROĞLU: ALGIYA GİRİŞTİLER SONRA BU OPERASYON ORTAYA ÇIKTI

CHP lideri Kılıçdaroğlu bir sonraki paylaşımında da, “Beşli çetenin bakanı önce “evimin elektriği kesik değilmiş” algısına girişti, sonra bu operasyon ortaya çıktı. Saraya çağrımdır! Karanlıktaki yoksulların elektriğini ziyaretimle açacaksanız; Allah'a yemin olsun ki hepsini ziyaret ederim… Ödeyin yoksulun faturalarını utanmazlar!” ifadelerine yer verdi.

ŞAMİL TAYYAR, TWEETİNİ SİLDİ: FATİH DÖNMEZ YANILTILIYOR

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, Fatih Dönmez’in ilk tweetinin ardından sosyal medya hesabından CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Daha sonra Dönmez’in ilk tweetinden 27 dakika sonra attığı ikinci tweetin ardından Şamil Tayyar, tweetini sildi. Tayyar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıltıldığını savunup, “Enerji bakanımızın paylaşımı üzerine ev sahibi Güllü Demir’in farklı bir açıklaması oldu. Bu sebeple twitimi sildim. Eksik veya yanlış bilginin kaynağı kimse hesabını vermeli. Benzer durumda kiminin ne yaptığının önemi yok, siyaset ahlakı erdemli davranmayı gerektirir.” paylaşımı yaptı.

CHP, ŞİRKETİN YAPTIĞI BİLDİRİMİN VİDEOSUNU PAYLAŞTI


CHP'nin resmi sosyal medya hesabından Güllü Demir'in enerji dağıtım şirketi ile yaptığı görüşmenin görüntüsü paylaşıldı. Güllü Demir'in cep telefonu ile yaptığı görüşmede şirket tarafından, “Hesabınıza ait ödenmemiş 4 dönem, 651 TL 38 kuruş borcunuz vardır” denildiği duyuldu.

FATURA BORCU DURUYORKEN KAYMAKAMLIK ELEKTRİĞİ AÇABİLİYORMUŞ

CHP'den yapılan açıklamada, “Fatura borcu duruyorken, kaymakamlık elektriği açıyor. Demek ki devlet isterse oluyormuş. Hadi şimdi tüm elektriğini kestiğiniz insanların elektriğini açın. Bitecek bu neoliberal düzeniniz, devlet devlet olacak yeniden. Beşli çetenizle birlikte tarihin çöplüğüne atılacaksınız” ifadelerine yer verildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap