SON DAKİKA



Haber > Gündem > Salih Cora'dan Kadınlar Günü Mesajı

Salih Cora'dan Kadınlar Günü Mesajı

23 Nisan 2018 Pazartesi - 10:34




AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yayınladığı bir mesajla kutladı.





TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, kadınların eğitim ve şiddet sorunlarını çözemeyen toplumların hedeflerine ulaşamayacağının altını çizerek yayınladığı mesaj ile tüm kadınların bu anlamlı gününü tebrik etti:

Salih Cora mesajında şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti  olarak 2002 yılında iktidara geldiğimiz ilk günden bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve siyasal alanlarda konumlarını kuvvetlendirdik. Ancak bunları yeterli görmüyoruz ve kadın haklarının gelişmişliğinin toplumsal huzurumuzu etkilediğini düşünüyoruz. Mutlu kadınlar güçlü nesiller yetiştirir diyerek hareket ettiğimizde kadınlarımıza vermemiz gereken değeri daha rasyonel bir şekilde ortaya koyabiliriz. Bu maksatla hükümetimiz kadın hakları konusunda gerekli çalışmaları yapmaktadır.

Kadınlarımızın iş hayatına adaptasyonu konusunda AK Parti hükümetleri döneminde önemli gelişmeler yaşanmış ve sürekli kadın istihdamı yükselmiştir. Son verilere göre kadınlarımızın istihdam oranı artmıştır. Kadınlarımıza toplumda hak ettiği saygınlığı kazandırmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.

Kadına şiddetin son bulması için gerekli adımlar atılıyor ve atılmaya da devam edecektir. Annelerin ayaklarının altına cenneti seren bir dinimiz varken kadına şiddeti makul görmemiz, seyirci kalmamız mümkün değildir. Bu konuda da hükümetimiz ayrı bir çalışma içerisindedir. Kadınların eğitim ve şiddet sorunlarını çözememiş bir toplumun hedeflerine ulaşamayacağını çok iyi biliyoruz. Çünkü kadın sosyal, siyasal ve iktisadi alanda yoksa toplumun yarısı yok demektir. Hiçbir yarımdan da bir tam çıktığı görülmemiştir. Bu vesileyle fedakarlıkları, emekleri ve sevgileri ile insanlığın umudunu diri tutan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap