SON DAKİKA



Haber > Gündem > Salgını fırsata çevirdiler

Salgını fırsata çevirdiler

27 Mart 2020 Cuma - 10:11




Bazı özel hastane ve laboratuvarlar ücret karşılığı koronavirüs testi yapmaya devam ediyor. İstanbul'da bir hastane muayene ve test için 510 lira ücret isterken, bir laboratuvar 100-150 dolar ücret talep ediyor.





Koronavirüse yakalanma korkusu yayılırken tartışılan konulardan biri de özel sektörde ücret karşılığı yapılan testler. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin uyarılarına rağmen söz konusu testlerin yapılmaya devam ettiği belirlendi.

Hürriyet gazetesinde yer alan haber şöyle:
Bir hastane grubunun İstanbul Küçükçekmece’de bulunan şubesini arayarak korona testi yaptırmak istediğimizi belirttik. Hastane görevlisi, test için ilk olarak dahiliye doktoruna muayene olmamız gerektiğini belirterek “Hastanenin acil servisinden giriş yapın. Dahiliye doktorunun yönlendirmesiyle testiniz yapılır. Muayene ücreti sigortalılar için 260 TL. Test ücreti ise 250 TL” dedi. Hastane görevlisi, test sonucunun yarım saate çıktığını da söyledi.

Aynı taleple bu kez İstanbul Maltepe’de bulunan bir mikrobiyoloji laboratuvarını aradık. Laboratuvar görevlisi, korona testi için yoğun bir talep olduğunu ifade ederek “Devlet hastanelerinde büyük bir yoğunluk var. Maddi durumu biraz daha iyi olan, testini laboratuvarlarda yaptırıyor. Biz de test yapıyoruz. Ücreti ise 150 dolar” diye konuştu.

SADECE 20 KAMU HASTANESİ

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Reşat Bahat, koronavirüs tespiti için etkili olan yöntemin PCR testi olduğunu, bu testin de bakanlığın belirlediği 20 kamu hastanesinde yapıldığını kaydetti. Başkan Bahat, “Yapılan uyarılara rağmen bu testlerin özel hastanelerde yapılıyor olması doğru değil” dedi.

GÜVENİLİR DEĞİL


İstanbul Aile Hekimliği Derneği Başkanı Kutbettin Demir testlerle ilgili şu uyarıyı yaptı: “Özel hastane ve laboratuvarlarda bu testlerin yapılmaya devam etmesi etik değil. Kaldı ki bu testler güvenilir değil. Test sonuçları bakanlığa bildirilmiyor. Bu da büyük bir salgın riskine yol açıyor.”

BAKAN KOCA NE DEMİŞTİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs testinin ücretli yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak "Hiçbir test ücret ile yapılsın istemiyoruz. Üniversite hastanelerimiz dahil olmak üzere biz bakanlık olarak veriyoruz. Asla vatandaşımızdan ücret almama noktasında da gayret içindeyiz. Biz izni vakıf üniversitelerine de verdik. Ve ücretle test yapanlardan da bizim haberimiz olsun." demişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap