SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sakarya'da havai fişek taşıyan kamyonda patlama!

Sakarya'da havai fişek taşıyan kamyonda patlama!

09 Temmuz 2020 Perşembe - 13:00




Sakarya'da havai fişek taşıyan bir kamyonda patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Sakarya Valisi Kaldırım, ''Patlamada 3 şehidimiz, 6 yaralımız var'' açıklamasını yaptı.





Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasındaki malzemelerin sevkiyatı sırasında bir patlama yaşandı. 

SAKARYA VALİSİ: 3 ŞEHİDİMİZ, 6 YARALIMIZ VAR

Sakarya Valisi Kaldırım, Sakarya'daki patlamaya ilişkin, ''Patlayıcıların intikalleri esnasında patlama meydana geldi. Patlamada 3 şehidimiz, 6 yaralımız var" açıklamasını yaptı. 

Yaralananlardan bir kişinin sivil olduğu ifade ediliyor. 

Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi, itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.  


İNDİRİLME SIRASINDA PATLAMA

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sakarya-Hendek ilçesi Taşkısığı Mahallesinde faaliyet gösteren Taş Ocağında, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereği Havai Fişek Fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü şekilde patlatılması maksadıyla taşıyan kamyondan indirildiği esnada, patlama meydana gelmiştir.

Meydana gelen patlamada; 2’si patlayıcı madde imha timinden olmak üzere 3 jandarma personelimiz şehit olmuş, 6 personelimiz yaralanmıştır.

SOYLU: SON 1-1,5 TONLUK PATLATMA SIRASINDA OLDU


Olay yerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları söyledi. 

"Sakarya'daki havai fişek fabrikasında yaşanan patlama sonrası bugüne kadar 15 tonluk bir patlatma işlemi gerçekleştirildi. Patlayıcı maddelerin orada durmaması kararı alındı. Buraya getirilen patlayıcılar havai fişek olduğu için ormandan uzak bir alanda patlatılmasına karar verildi. Ankara'dan imha timi sevk ve idaresinde 15 tonluk bir patlatma imha işlemi gerçekleştirildi. Son 1-1.5 tonluk patlatma sırasında bu olay meydana geldi.

"ARAÇ ŞOFÖRÜ AĞIR YARALI"

Maalesef bu patlamada ikisi patlayıcı madde imha timinden olan, biri İstanbul biri Ankara'dan gelen, 3 askerimiz şehit oldu. Araç şoförü ağır yaralı, şu anda ameliyatta. Şu an hastanelerde 11 jandarma personelimiz ve kamyon şoförü arkadaşımız var. Kamyon şoförü arkadaşımız dışında durumu ağır olan yok.

"İHMAL VARSA ARAŞTIRILACAK"


Bu konuda çok uzmanlaşmış arkadaşlarımız var. Sınırlardaki mayın temizleme işlerini de bu arkadaşlarımız yapıyor. Buradaki olayda ihmal varsa araştırmalar sonunda öğreneceğiz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap