SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sahte para tuzağı! Yabancı uyruklu bir kadın kayıplara karıştı

Sahte para tuzağı! Yabancı uyruklu bir kadın kayıplara karıştı

21 Nisan 2022 Perşembe - 11:54




İstanbul Esenyurt'ta yabancı uyruklu bir kadın, alışveriş yaptığı tekel bayiinde ödeme yapmak için 200 lira sahte para verdi. Paranın sahte olduğunu anlayan iş yeri sahibi Erol Ateş, "Polisi arayacağım" deyince; kadın, verdiği paraları alıp uzaklaştı. Yaşananlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.





Olay, 19 Nisan Salı günü akşam saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan bir tekel bayiinde yaşandı. Tekel bayiine giren yabancı uyruklu bir kadın, çeşitli ürünler aldıktan sonra ödeme yapmak için kasaya geldi. Aldığı ürünler için kadın 200 lira verirken, iş yeri sahibi paradan şüphelendi.

Paraya dokunduğunda gariplik olduğunu hisseden Erol Ateş, makineden geçirince sahte olduğunu anladı. Ateş'in paranın sahte olduğunu söylemesi üzerine kadın, "Yıkandı, o yüzden" diyerek, başka bir 200 lira daha uzattı. Kadının verdiği paranın tekrar sahte çıkması üzerine iş yeri sahibi ikisinin de üzerine "Sahtedir" yazıp, polisi arayacağını söyledi. Bunun üzerine kadın verdiği paraları alıp, dükkan çıktı. Yaşananlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansırken, Ateş'in kadından şikayetçi olmadığı öğrenildi.

"PARAYI ELİME ALDIĞIMDA ANORMALLİK OLDUĞUNU ANLADIM"

Dikkati sayesinde sahte para tuzağından kurtulan Erol Ateş, "Uzun süre alışveriş yaptı. Bu sırada, bana sürekli kafa karıştırıcı sorular sordu. 'Bunun fiyatı ne kadar? Bu çok pahalı' gibi şeyler söyledi. Ben bunun üzerine şüphelenmeye başladım. Alışverişi bitince bana 200 lira para verdi. Parayı elime aldığımda anormallik olduğunu anladım. Sahte para okuma makinesine, parayı soktum. Para, makineden de geçmedi. Ben, paranın sahte olduğunu söyledim. O müşteriye de kontrol etmesi için parayı verdim. O da eline alır almaz sahte olduğunu söyledi. Bunun üzerine 'Para yıkanmış' dedi. Çantasından tekrar 200 lira daha verdi. Onun da sahte olduğunu söyledim. 'Nasıl sahte olabilir. Yıkandı ondan böyle' demeye başladı. Ben iki paraya da sahte olduğunu belirtecek şekilde işaret koydum. Ben polisi arayacağımı söyledim. Ben öyle söyleyince, üzerine 'Sahte paradır' yazdığım paraları alıp dükkandan çıktı" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap