SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sağlık Müdürü Kalkan: 'Omicron' hızlı yayılım gösteriyor

Sağlık Müdürü Kalkan: 'Omicron' hızlı yayılım gösteriyor

07 Ocak 2022 Cuma - 15:17




Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, koronavirüs tedbirlerine dikkat çekerek, "Artan 'Omicron' tehdidine karşı bütün vatandaşlarımızı tekrar kalabalık ortamlarda yakın mesafe oturmalardan, uzun süre oturmalardan imtina etmeye şiddetle ve önemle çağrıda bulunmak istiyoruz çünkü 'Omicron' mutantı son derece hızlı yayılım göstermekte" dedi.





Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı, illere göre Covid-19 vaka tablosunda; Tekirdağ'ın 100 bin kişide 351,32 olan vaka sayısı 333'e düştü. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında yer alan koronavirüs yoğunluk haritasında da kırmızı olan Tekirdağ, en az 2 doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfusta yüzde 83,7 ile mavi iller arasında bulunuyor.

İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, nüfusun büyük bölümünü aşıladıklarını belirterek, "2021 yılında 770 bin PCR testi yaptık. Toplamda ise koronavirüs başladığından bugüne kadar da 1 milyon 50 bin test yaptık. Test sayılarımız böyle. 14 Ocak 2021'de Sinovac ile aşılanmaya başladık. 4 Şubat 2021 tarihinde de Biontech ile aşılanmaya başlandık fakat 29 Aralık 2021 itibarıyla Turkovac aşımızla yerli ve milli aşımızla aşılanıyoruz. Vatandaşların özellikle kendi aşımıza son derece sempatik bir yaklaşımı bulunmakta. Şu ana kadar Şehir Hastanesi'nde 1000'e yakın aşılanma gerçekleşmiş durumda. Biz özellikle bir doz aşılamadaki 92,4 oranında olduğumuzu, 2 doz aşılanma oranımızın da yüzde 82,5 olduğunu ve hatırlatma dozlarıyla ve 4'üncü dozda da eğer rakamsal karşılıklarını verecek olursam toplamda 1 milyon 950 bin toplam aşı yapmışız bugüne kadar hemşehrilerimize. Bunların 890 bin küsuru bir doz aşılanmış, 2 doz aşılanmada 762 bin sayısına ulaşmışız, 3'üncü dozda da 299 bindeyiz. Artan ‘Omicron’ tehdidine karşı da bütün vatandaşlarımızı tekrar kalabalık ortamlarda yakın mesafe oturmalardan, uzun süre oturmalardan imtina etmeye şiddetle ve önemle çağrıda bulunmak istiyoruz çünkü bu ‘Omicron’ mutantı son derece hızlı bir yayılım göstermekte. Bu tedbirlerle ve yaklaşan kış ayı itibarıyla genel sağlık tedbirlerine başvurmamız halinde inşallah baharda çok daha iyi ve güzel günlerin bizi beklediğini müjdelemek istiyoruz" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap