SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sağlık çalışanına şiddete yeni ceza geliyor

Sağlık çalışanına şiddete yeni ceza geliyor

10 Mart 2022 Perşembe - 20:30




Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve AKP'nin hukukçu milletvekilleri arasında bir toplantı yapıldı. Görüşmede sağlık personeline yönelik şiddet suçuna getirilecek yeni yaptırımlar masaya yatırıldı.





İki bakanlığın koordinasyonunda hazırlanan yeni taslak ile sağlıkçıya karşı işlenen şiddet ‘katalog suç’ kapsamına alınacak. Bu kapsamdaki suçlar, tutuklama sebebi sayılıyor. Taslağın yasalaşması hâlinde doktor, hemşire gibi sağlık çalışanlarına karşı işlenen suçların faillerinin tutuklu yargılanmalarının önü açılacak. Ayrıca sağlıkçıya karşı işlenen şiddet suçlarında verilecek hapis cezasının alt sınırın da artırılacak.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; hem kadına karşı hem de sağlık personeline karşı şiddette iyi hâl indirimi de uygulanmayacak. Hâkim, ceza indirimi kararı verirse, somut gerekçe belirtmek zorunda olacak.

Bunun yanı sıra hatalı tedavi uyguladıkları iddiasıyla doktorlara karşı açılan tazminat davalarına da tedbir geliyor. Bunun için Sağlık Bakanlığında bir kurul oluşturulacak. Doktorun kusuru olup olmadığına bu kurul karar verecek. Eğer kusurluysa görevden uzaklaştırılabilecek ancak tazminatı devlet ödeyecek. Kusurlu değilse de herhangi bir şey olmayacak. Bu sayede, doktor tedavi uygularken korkak davranmayacak, kendine güveni olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap