SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sağlık Bakanlığı'ndan coronavirüs önlemleri

Sağlık Bakanlığı'ndan coronavirüs önlemleri

22 Şubat 2020 Cumartesi - 14:43




Sağlık Bakanlığı coronavirüse karşı alınacak önlemler kapsamında ülkeye girmeye çalışan düzensiz göçmenler ve İran’dan Türkiye’ye gelen yolculara yönelik uygulanacak yöntemleri il sağlık müdürlüklerine gönderdiği yazıda bildirdi.





Çin’den yayılan coronavirüs salgını nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybederken Sağlık Bakanlığı salgının ülke içinde yayılmasını engellemek için alınması gereken önlemleri açıkladı. Bakanlığın il sağlık müdürlüklerine gönderdiği yazıda ülkeye girmeye çalışan düzensiz göçmenlerin yakalandıktan sonra muayene edilmesi ve virüs taşıyanların hastaneye kaldırılması gerektiği belirtildi. Öte yandan hastalık taşımayan düzensiz göçmenlerin ise hemen sınır dışı edilmesi gerektiği açıklandı.

Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği yazıya göre alınacak tedbirler şunlar:

“1) Düzensiz göçmenler ilk yakalandıklarında muayene edilecekler ve hastalık semptomları olanlar karantina hastanesine gönderilecekler

 2)Hastalık semptomu olmayanlar geçici barınma kampında 14 gün gözlem altına alınıp, hergün semptomlar açısından ilgili İl Sağlık Müdürlüğünün görevlendirdiği hekimler tarafından takip edilecekler Bu süre içerisinde semptomu olanlar karantina hastanesine gönderilecekler Semptomu olmayanlar, 14 gün içerisinde sınır dışı edilebilirler ancak kesinlikle yurtiçine gönderilemezler 14 gün sonunda semptomu olmayanlar İçişleri Bakanlığının normal işlemine tabidirler.”

HAVALİMANLARINDA ALINACAK ÖNLEMLER


Öte yandan salgının İran’a sıçraması sonrası havalimanlarında alınacak tedbirler de belli oldu. Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, İran’dan gelen yolcuların tek tek muayene edileceği ve son 15 günde Çin’e seyahat eden yerli ve yabancı yolcuların tespit edilerek kontrol noktalarında muayene edileceği açıklandı.

Sağlık Bakanlığı’nın coronavirüsün İran’a sıçraması sonrası alacağı önlemler şöyle:

“1) İran’dan gelen tüm yolcular tek tek muayene edilerek alınacaktır.

2) Kara kapılarındaki bütün muayeneler Emniyet’in kapı girişinde giriş mührü vurulmadan önce muayene edilecektir.

3) Kum kentinden gelen İranlılar ve diğer yabancılar hiçbir şekilde alınmayıp deport edilecektir.


4) Kum kentinden gelen Türk vatandaşlarının tamamı sınır illerinde oluşturulacak karantina hastanelerinde 15 gün karantinaya alınacaktır.

5) Kum dışında İran’dan gelen İranlı ve diğer yabancı uyruklulardan hastalık semptomu görünenler içeriye alınmayıp deport edilecektir.

6) Kum dışında İran’dan gelen ve hastalık belirtisi görülen Türk vatandaşları sınır illerinde oluşturulacak karantina hastanelerinde 15 gün karantinaya alınacaktır.

7) Kum dışında İran’dan gelen ve hastalık belirtisi görülmeyen İranlı ve diğer yabancı uyruklular, İçişleri Bakanlığı tarafından sınır kapılarına gönderilen seyahat formlarını dolduracak ve ülkemiz içinde hangi gün nereye gidecekleri kayıt altına alınacaktır.

8) İstanbul Havalimanına gelen İran dışı ülkelerden gelen TC vatandaşı ya da yabancı uyruklu yolcuların son 15 günde Çin seyahati yaptığı (pasaport çipi incelemesiyle) tespit edilenler de kontrol noktasına gönderilecek muayene edilecektir.


9) Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün İl müdürlükleri ile görüşmeleri kapsamında sınır kapılarındaki alınacak tedbirlerin neler olacağı HSGM direktifleri ile organize edilecektir.”

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap