SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sağlık Bakanı'ndan İstanbul'da koronavirüs iddiasıyla ilgili açıklama: Çinli çocuk grip

Sağlık Bakanı'ndan İstanbul'da koronavirüs iddiasıyla ilgili açıklama: Çinli çocuk grip

31 Ocak 2020 Cuma - 21:13




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Corona virüs şüphesiyle İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yatırılan Çinli çocukta mevsimsel bir grip türü olan ‘Influenza B’ tanısı konduğunu açıkladı.





Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü salgını yayılmaya devam ediyor.

Salgında ölü sayısı 213'e yükseldi, vaka sayısı ise 9 bini aştı. Gelişmeler Türkiye'de de yakından takip ediliyor. Çapa Tıp Fakültesi'nde Çinli bir çocukta virüse rastlandığı öne sürüldü.

Haber siteleri ve sosyal medyada yayılan iddiaya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yaptı. Bakan Koca açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Çapa Tıp Fakültesinde halsizlik ve ateş şikayetiyle başvuran 6 yaşındaki Çinli çocuğun durumuyla ilgili sosyal medyada yayılan bilgi kirliliğine yönelik bu açıklamaya gerek görülmüştür. 

"ATEŞİ DÜŞTÜ"

Genel durumu iyi olan çocuğun ateşi düşmüştür. Solunum sıkıntısı ve benzeri bir şikayeti de bulunmamaktadır. Klinik tablo koronavirüse uymamakla birlikte, hasta Çin’in Şangay şehrinden geldiği için tedbiren gözlem altına alınmıştır.


MEVSİMSEL GRİP

Çapa tıp fakültesinde yapılan İnfluenza testinin sonucu İnflenza B (mevsimsel grip etkeni) çıkmıştır.

"KASITLI PANİK OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR"

Sosyal medyada yayılan bir fotoğrafta ise hastaya yönelik “koronavirüs şüphesi”, henüz numune çalışılmadan önce hasta bilgi giriş formu “kesin tanı” gibi işaretlenmiş ve servis edilmiştir. Bu fotoğrafla, kasten panik oluşturulmaya çalışıldığı açıktır.

Vatandaşlarımızın Bakanlık tarafından yapılacak resmi açıklamaları takip etmelerini ve bunun dışındaki bilgilere itimat etmemelerini bir kez daha hatırlatmak istiyorum."

Konuyla ilgili ilk iddiayı gazeteci Barış Yarkadaş, Twitter hesabı üzerinden gündeme taşımıştı. 

Yarkadaş, hastaya konulan tanı ile ilgili yayınladığı belgede 6 yaşındaki kız çocuğuna hekimlerin koronavirüs kesin tanısı koyduğunu öne sürmüştü. 


Yarkadaş söz konusu belge ile ilgili Sağlık Bakanı'nın kendisini aradığını, kesin tanı ifadesine açıklık getirdiğini söyledi:

Twitlerim üzerine Sağlık Bakanı @drfahrettinkoca aradı ve şu bilgileri verdi: "Biz bu süreci tüm boyutlarıyla şeffaf bir şekilde sürdürmek istiyoruz. Herkes şundan emin olsun ki; gerekli tüm tedbirleri aldık. Sağlık ordumuzun yetkin, deneyimli ve birikimli tüm çalışanları büyük bir ciddiyet ve titizlikle çalışıyor. Bilim Kurulu'ndaki tüm arkadaşlarımız, Türkiye'nin alanındaki en deneyimli insanlarıdır. Bu noktada, ciddi bir yetkinliğe ve birikime sahibiz. Sizin tüm twitlerinizi okudum. Kamuoyuna da bilgi vermek istedim. 6 yaşındaki hastamız sizin de aktardığınız üzere, hastamız ailesi ile birlikte İÜ'ye gelince, doktor arkadaşımız "Ön Tanı" yerine "Kesin Tanı" tuşuna basıyor. Elinizdeki belge doğru. Ancak tanı kısmı yanlışlıkla işaretlenmiş. Doktor hakkında 'yanlış işlemden dolayı' SORUŞTURMA başlattık.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap