SON DAKİKA



Haber > Gündem > Safınızı ortaya koyun

Safınızı ortaya koyun

14 Haziran 2016 Salı - 12:03




Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.





Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

"Başta Güneydoğu olmak üzere Türkiye'nin her köşesinde yaşayan 79 milyon vatan evladı bu operasyonlar sırasında terör örgütünün ne kadar ilkesiz ne kadar barbar ne kadar cani bir şekilde insanlara kıydığını, masum insanları hedef aldığını gördü. 22 Temmuz'dan beri terörle güvenlik esaslı mücadelemiz sonucunda şehirlerde, ilçelerde terör örgütünün direnci tamamen kırılmış ve devlet ülkenin her köşesinde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlayacak tedbirleri almıştır. Artık buralarda umudu kalmayan terör örgütü üst akıllardan yeni yeni öğütler alarak kırsalda ve güney sınırlarımız civarında yeni tezgahlar arayışı içindedir. Ama herkes şunu iyi bilmelidir; Türkiye gerek Suriye'nin sınırında gerek Musul'da ortaya konan bazı planlar var bu planlarla ilgili asla ve asla yeni bir oluşuma izin vermeyecektir.

Koalisyon güçlerinin mutabık kaldığımız konularda yapacakları her türlü faaliyeti sonuna kadar destekliyoruz. Ama Türkiye'nin huzurunu bozan, Türkiye'nin canını yakmaya çalışan bu terör örgütlerine müzahir davranışlar içerisine girmelerinde terörle mücadele, Suriye'de özgürlük mücadelesi adı altında bir takım çalışmalara girmelerine de asla müsamahayla karşılayamayız.

22 gün geride kaldı. Bu 22 gün içerisinde boş durmadık. Siz yasama faaliyetlerini her türlü engellemeye rağmen her türlü zaman kaybettirme çabalarına rağmen kararlı ve azimli bir şekilde sürdürdünüz. Geçtiğimiz günlerde elektrik piyasası kanunu elektriğin daha verimli kullanılması, kaçak ve kayıpların kontrol altına alınması düzenlenmesini büyük dirençlere rağmen başarılı bir çalışmayla sonuçlandırdınız. Bunun için teşekkür ediyorum. Bu hafta zorlu bir yasama haftası. Gerek komisyonlarda gerek genel kurulda birbirinden önemli düzenlemeler önümüze gelecek ve bu kanunların çıkmasıyla birlikte çok ciddi bir reform niteliğinde düzenlemelere imza atmış olacağız. Bakanlar Kurulumuzda kararlaştırdığımız üzere, birkaç düzenleme hakkında hem sizleri hem kamuoyunu bilgilendirmek isterim. Gündemimizde bir güvenlikle ilgili; TSK'nın, polis teşkilatının, korucularımızın, jandarmamızın terörle mücadele ve operasyonlardaki kararlığını arttırmaya yönelik bir düzenleme var.

Yapılan çalışmalarda güvenlik unsurlarımızın moral değerlerini yüksek tutmak, hukuki sorunları ortadan kaldırmak için bir düzenlemedir. Maalesef muhalefet partilerinin bir kısmı MHP ve CHP bu tasarıya karşı olumlu bir tutum içerisindeler. Bu milli bir meseledir, bundan dolayı bu iki partimize teşekkür ediyorum. HDP'nin buna destek vermesini beklemiyoruz ama onlara önerimiz artık safınızı net olarak ortaya koyun."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap