SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sadece gazeteye ilan verilmedi

Sadece gazeteye ilan verilmedi

11 Ağustos 2016 Perşembe - 10:08




CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen darbenin göz göre göre geldiğini belirterek, “Bir tek, gazeteye ilan verilmemiş” dedi.





Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, darbe girişiminin göz göre göre geldiğini ima etti. CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) söz alarak, 15 Temmuz Darbe girişimi hakkında konuştu. Cemaatin darbe girişimine değinen Pekşen, “Bir tek gazeteye ilan verilmemiş olan bir darbe girişimi. Darbe kalkışması Türkiye'de bağıra bağıra gelirken; bu kürsüde, medyada, meydanlarda ‘Türkiye'de darbe hazırlığı var’ diyen herkes haklı çıkmıştır ama bu haklılığı sağlayan iktidar partisini de kutlamak lazım. Gerçekten bir siyasi iktidar, bir darbe kalkışması için ancak bu kadar destek olabilir, bu kadar kayıtsız kalabilirmiş meğerse” dedi.

GERİ DÖNÜŞ HAKKI VERİLMELİ

Balyoz ve Ergenokon davalarından içeri atılan askerleri işaret eden Pekşen, “Silahlı Kuvvetler’den bu cemaat hikâyesiyle uzaklaştırılmış olan personele geri dönüş hakkını mutlaka ivedilikle vermenizi tavsiye ederim. Yine o pilotlara, Silahlı Kuvvetler’den ayrılmış olan pilotlara, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi sefer görev emri vererek uçuş yapma zorunluluğunu getirmeniz gerekir. Ayın belli günlerinde, yılın belli aylarında onları göreve çağırıp, Hava Kuvvetleri uçuş yaptırmayı zorunlu hâle getirmeli ve siz bunu sağlamalısınız. Yine, bu kumpas davalarında mağdur olan çok sayıda Silahlı Kuvvetler görevlisinin açmış olduğu tazminat davalarını Adalet Bakanlığı bir uzlaşma masası kurarak, ivedilikle uzlaşarak çözmelidir” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap