SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sabır isteyenlerin tuzu kuru biz de sabırla seçimi bekliyoruz

Sabır isteyenlerin tuzu kuru biz de sabırla seçimi bekliyoruz

27 Ağustos 2022 Cumartesi - 10:31




Zamlara tepki gösteren vatandaş, “Artık sözün bittiği yerdeyiz” dedi, böyle tepki gösterdi.





Ekonomik krizin gittikçe derinleştiği Türkiye’de özellikle dar gelirli vatandaşların durumu iyiden iyiye zor duruma düştü. Her gün motorine gelen zamlar çiftçilerden tutun da ülke genelindeki bütün vatandaşları etkiledi. Çünkü motorin zammını bahane eden herkes zam üstüne zam yapıyor, vatandaşın cebine daha maaşı girmeden uçup gidiyor. Çareyi banka kredi ve kredi kartlarından geçimini sağlamakta bulan vatandaşlar, borcunu ödeyemeyip, icralık oluyor.  Nasıl ödeyebilsin ki? Hal böyleyken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşlardan sabır istemesine sokakta mikrofon uzattığımız halk, tepki gösterdi. Onların çözüm üretmesi zor diyen vatandaş, “Sabır isteyenlerin tuzu kuru” diyerek tepki gösterdi.

BU İKTİDAR ÇÖZEMEZ

Ekonomik sıkıntıların çözümü için iktidarın değişmesi gerektiğini söyleyen Kamil Bey, “Aslında söylenecek çok şey var, sadece motorin zammı değil, ekonomiyi komple konuşmak lazım.  Ben artık sözün bittiği yerdeyiz. Zamlardan yorulduk artık.  Cumhurbaşkanı sabır isteyebilir, onların tuzu kuru. Bizim tuzumuz kuru değil, biz emekli insanlarız. Beklentilerimiz tabii ki fazla. Emekli maaşıyla geçinmek çok zor.  Bunları görmeye başlarsalar insanların durumu da düzelir.  Ama ben düzeleceğini düşünmüyorum.  Umudumuz kalmadı artık. Bir şeylerin değişmesi lazım.  Seçimin gelmesini bekliyoruz. Bu iktidar çözemez, çözseydi şimdiye kadar çözerdi. Gözlerinin ışıltısıyla bana ne gibi umut verebilirler? Beklentilerimize cevap veren insanlar gelsin” ifadelerini kullandı.

GELEN GİDENE YETMİYOR

Murat Bey, “Zam üstüne zam neyini konuşacağız artık. Bu durumun böyle devam edeceğini düşünüyorum.  Bir kere indiriyorlar sonra tekrar zam yapıyorlar.  Daha nereye kadar sabredeceğiz.  Sadece motorin değil her şeye zam yapıyorlar.  Aldığımız maaş belli. Geçinmek zor. Hayırlısı olsun” dedi.  Gelenin gidene yetmediğini söyleyen Mustafa Bey, “Canları sıkıldıkça zam yapıyorlar. Milleti düşünen yok.  İki günde bir üstüne en az bir lira zam koyuyorlar.  Aldığımız maaşla tükettiğimiz ürünler arasında uçurum kadar fark var.  Geçinemiyoruz. Tabi Almanya bizi kıskanıyor, kıskanmaya da devam etsin” şeklinde konuştu.

HABER: EMİN SARAÇ

Beğendim
3
Sevdim
2
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0
zam

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap