SON DAKİKA



Haber > Gündem > Saadet Partisi Türkiye'ye kadro yetiştiren bir eko

Saadet Partisi Türkiye'ye kadro yetiştiren bir eko

06 Kasım 2016 Pazar - 10:50








aadet Partisi 6. Olağan Büyük Kongresi “Böyle Gelmiş, Böyle Gitmeyecek, Bu Düzen Değişecek” dirayeti ve Allah’ın yardımıyla büyük bir coşku ile icra edildi. Bu kongreden, yeni bir genel başkan ve yenilenmiş bir GİK heyeti ile çıkan Saadet Partisi, bu yeni “Bilge Başkan” ile hem Milli Görüş camiası hem de geniş halk kitleleri için tek çare olduğunu ortaya koymuştur. “Bilge Başkanın” kongre konuşmasının sonunda okuduğu şiir, susayan gönüllerimize can suyu olmuştur. “Har içinde biten gonca güle minnet eylemem / Arabi, Farisi bilmem, dile minnet eylemem / Sırat-ı Müstakim üzere gözetirim rahimi / İblisin talim ettiği yola minnet eylemem. Bir acayip derde düştüm herkes gider kârına / Bugün buldum bugün yerim, Hak kerimdir yarına / Zerrece tamahım yoktur şu dünyanın varına / Rızkımı veren Huda’dır, kula minnet eylemem.”

IŞIN TUTAN BİR BELGE GİBİ

Bilge Başkan Temel Karamollaoğlu’nun kongrede yaptığı konuşma, dinleyenlere güven ve heyecan vermiştir. Bu konuşma, Saadet Partisi’nin tarihi görevini ve sorumluğunu ortaya koyması bakımından geleceğe ışık tutan bir belge niteliğindedir. “Bizim ilk vasfımız iman ve inançtır” vurgusu, durduğumuz yerin haklılığının ve sağlamlığının en açık ilanıdır. Bilge Başkan yaptığı konuşmada özetle şunları söylüyordu: “Partimize geçmişte kapatma davası açtılar ve partimizi kapattılar. Hoca'mızı siyasetten yasakladılar. Biz bunları unutamayız. Hoca’mızın başlattığı hamlelerin önünü kesmek için her yola başvurdular. Ama önümüzü kesemediler. Biz, bu gün yine varız, ayaktayız, azimliyiz. Hoca’mızın, Milli Görüş liderinin yaktığı o büyük meşale ile yürüyoruz. Öyle büyük bir hamle içine giriyoruz ki, inanmayanlar, Cenabı Hakk’a güvenmeyenler buna giremezler…

AB’NİN BİR PARÇASI OLAMAYIZ

Biz bunu, ahlak ve maneviyat olarak tarif ettik. Ahlaki ve manevi değerleri ihya etmeden, kimse bizim bu yolumuzda bizimle birlikte yürüyemez. İnanç kemale ermeden, söylediğimiz ifadeleri başkaları kullanamazlar. Biz, AB’nin bir parçası olamayız. Çünkü AB Hristiyan gelenekleri üzerine kurulmuştur. Biz, bu medeniyetin bir parçası olamayız. Biz, Allah rızası için bu çalışmayı yürütüyoruz. Dünya menfaatleri için bunu yapmıyoruz. Mazlumların yanında olduğumuzu, bütün gücümüzle çalışacağımızı, her zaman gayret göstereceğimizi dünyaya ilan ediyoruz. Adil bir dünyanın kurulması amacıyla çalışıyoruz. Hak, hâkim kılınmadan adalet tesis edilemez.” Bilge Başkan bu konuşmasında ahlaktan ekonomiye, üretimden sanayileşmeye, dış politikadan teröre kadar birçok konuda Milli Görüş’ün, görüş ve tekliflerini ortaya koymuştur.


VEFA VE ÇELİKLEŞME KONGRESİ

Ülkenin kanayan yarası terör ile ilgili tespitleri manidardır. “1993 yılında bu salonda bir kongre yaptık. O kongrede Hocamız, bugün Kürt sorunu diye takdim edilen meselenin nasıl çözümleneceğini açıkladı. Bunları söyledi diye siyasetten yasaklandı. Bizi bir arada tutan “millet” kavramıdır. Biz “Milleti İbrahim’iz, ırkçı değiliz. Siz İbrahim’in yolunda giderseniz, sizi ateşe atmayı denerler ama Allah (c.c), o ateşi gül bahçesine dönüştürür. Bütün bu sorunları inşallah çözeceğiz. İnanıyoruz, inanmadan dava yürümez.” Bu kongre, bir vefa ve çelikleşme kongresi olmuştur. Vefası olmayanın geleceği de olmaz. Bunun için ilk yapılan şey, “ölülerinizi hayırla yâd edin” esası gereği, darı dünyadan ebedi âleme göç eden başta Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan olmak üzere Fehim Adak, Rıza Ulucak, Bahri Zengin, Ali Oğuz gibi nice Milli Görüş erlerinin ruhları için Fatihalar okumak olmuştur.

KENDİ İSTİKAMETİNDE GİTTİLER

Değerli dava büyüklerimiz, Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız Oğuzhan Asiltürk, YİK üyeleri Recai Kutan, Şevket Kazan, Yasin Hatiboğlu, Ahmet Tekdal’ın salonda yerlerini almaları davamızın büyüklüğünün delillerindendir. Yasin Hatiboğlu ağabeyimizin okuduğu şiir ve yaptığı kısa konuşma yaşanılan manevi ortamı zirveye taşımıştır. 5 yıl partimizin genel başkanlığını yapan Prof. Dr. Mustafa Kamalak’a YİK Başkanımız Oğuzhan Asiltürk ile Bilge Başkan Temel Karamollaoğlu’nun birlikte takdim ettikleri hediye ve sonrasında salonu birlikte selamlamış olmaları; kardeşliğin, sadakat ve itaatin üzerimize bereket yağmuru olarak yağdığı andır. Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi hepsi Milli Görüş Partileri hepsi direndi, hepsi kendi istikametinde gitti. Baskı ve zulme hep karşı durdu. Merhum Erbakan Hoca siyasete girene kadar muhafazakar kesim veya daha açık net yazarsak cami cemaati bir oy deposu idi. Kendileri sola karşı komünizme karşı sağ partilere oy vermek zorunda bırakılmıştı. Sanki siyaset ile uğraşmak görevleri yoktu. Milli Görüş’ün lideri merhum Başbakan Erbakan hoca bu düşünceyi yıktı. "Ey inananlar, siz oy deposu değil, oyların sorumluluğunu taşıyacak güçte ve kabiliyeti olan kişilersiniz" diyerek Milli Nizam Partisi'ni kurdu.

SİYASETE NEDEN GİRDİ


? Milli Birlik Komitesi ve Devlet Başkanı Orgeneral Cemal Gürsel Merhum Erbakan Hoca'yı dinliyor. 6 milyon TL bir araya gelmiştir. Bu zamana kadar hiçbir hükümetimizin yapamadığı ve yaşanmadığı motor fabrikası bendenizin gayretleri, Türk mühendis ve işçilerinin emekleri ile ayakta durmakta ve yoluna devam etmektedir. Fabrika ayrıca en büyük makina fabrikası olarak kurulmuştur. Bu fabrikanın adı Gümüş Motor Fabrikası. Cemal Gürsel oluşacak olan kabinede Erbakan Hoca'yı Milli Birlik Komitesi ne Sanayi Bakanı olarak teklif etti. O günlerde 'kimi sanayi bakanı yapalım' tartışması vardı komite içinde. Komite içinde Erbakan Hoca'ya itiraz vardı. 'Molladan bakan olmaz.' O dönem Sanayi Bakanı Şahap Kocatopçu oldu. Siyasete sokulmak istenmeyen ve devamlı siyaset dışı bırakılan Milli Görüş Lideri Erbakan Hoca Türkiye Cumhuriyeti yönetimine 5 başbakan, 2 cumhurbaşkanı çıkardı. Saadet Partisi ilk okul, ortaokul, lise ve üniversite hepsinin olduğu bir okuldur. Bu okul Türkiye'ye kadro yetiştirmektir.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap