SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Rusya'nın kaygılanacağı bir durum yok"

"Rusya'nın kaygılanacağı bir durum yok"

23 Kasım 2012 Cuma - 15:03




Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, hava savunma sistemi konusunda NATO'ya yapılan başvuru konusunda, Rusya'nın kaygı beyan etmesini gerektirecek bir du





Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmed Muaz El-Hatip ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulün ardından Davutoğlu ve El-Hatip gazetecilerin sorularını cevapladı. Türkiye'nin, hava savunma sisteminin NATO tarafından desteklenmesi yönünde NATO'ya yapılan başvurunun hatırlatılması üzerine Davutoğlu, bu sistemin, kararda ve talepte yer aldığı gibi savunma sistemi olduğunu ifade ederek, hiçbir ülkenin, özellikle de Rusya'nın bu konuda herhangi bir kaygı beyan etmesini gerektirecek bir durum olmadığını söyledi. Türkiye'nin şu anda, çok yoğun bir çatışmanın sürdüğü Suriye ile 910 kilometrelik sınıra sahip olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Türkiye kendi güvenliği ile ilgili her türlü tedbiri alır. Bu tedbirleri kendi ulusal kapasitesi ile alır, ittifak sistemi içinde alır. Zaten bu konunun teknik detayını bilenler vakıftır ki, bunu Rusya da gayet iyi bilir. Bu, savunmaya dönük bir sistemdir" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap