SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Rusya'nın bilgi istemesine gerek yok"

"Rusya'nın bilgi istemesine gerek yok"

16 Ekim 2012 Salı - 11:17




Başbakan Tayyip Erdoğan, Moskova’dan Şam’a giderken Esenboğa’ya indirilen Suriye yolcu uçağıyla ilgili, “Taşıdığı kesinlikle harp malzemesi“ dedi.





Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı basın toplantısında “Suriye uçağıyla ilgili sonuca ulaşıldı mı?” sorusu üzerine şunları söyledi: “Gönderen firma olarak ‘KBP Instrument Dizayn Bürosu’ diye bir ifade var. Bu bizdeki MKE’nin Rusya’daki karşılığıdır. Alıcı da Suriye Milli Savunma Bakanlığı’dır. Kesinlikle harp malzemesidir. Bunu ‘radar malzemesidir, şu malzemesidir’ diye saptırmanın anlamı yok. Harp malzemesi olduğu kesin. Aksini zaten Rusya’daki bu firma şu ana kadar açıklamış değildir. Rusya bizden bilgi istiyor. Bizden bilgi istemene gerek yok. Bu bilgiyi ilgili büroya sor. Ne gönderdiği bütün konşimentolarda belli. Dolayısıyla burada hiç sağa sola bu işi saptırmanın anlamı yok. Resimleriyle tüm malzemeler elimizde.” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap