SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rusya'dan Türkiye ile ikinci S-400 anlaşması açıklaması

Rusya'dan Türkiye ile ikinci S-400 anlaşması açıklaması

20 Şubat 2021 Cumartesi - 14:04




Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport'un Başkanı Aleksandr Miheyev, Türkiye ile ek S-400 sevkiyatına yönelik görüşmelere ara verilmediğini ifade etti.





Rus basınına konuşan Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport'un Başkanı Aleksandr Miheyev, Türkiye ile ek S-400 sevkiyatına ilişkin görüşmelere ara verilip verilmediğine ilişkin soru karşısında, "S-400 sevkiyatına ilişkin görüşmelere ara verilmesi gibi bir durum yok" açıklamasını yaptı.

Türkiye, Rusya'dan 4 adet S-400 füze savunma bataryasını 2.5 milyar dolar karşılığında satın almıştı.

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, Türkiye'ye ek S-400 sevkiyatı konusundaki görüşmelerde ileri bir safhada olduklarını, ancak henüz anlaşma imzalamadıklarını belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milii Savunma Bakanı Hulusi Akar da daha önce yaptıkları açıklamada, ikinci S-400 sevkiyatının gerçekleşebileceğini söylemiş, görüşmelerin devam ettiğini açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap