SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rusya'dan Kuzey Kore uyarısı

Rusya'dan Kuzey Kore uyarısı

29 Mart 2013 Cuma - 15:20




Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Kuzey Kore'nin tehditlerinin ardından Güney Kore'ye hayalet uçak olarak adlandırılan B-2 bombardıman uça





Lavrov, Ukraynalı mevkidaşı Leonid Kozhara ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Lavrov, Kore yarımadasında yükselen tansiyonla ilgili olarak, bölgedeki askeri hareketliliğin "kontroldan çıkabilecek bir kısır döngüye yol açabileceği" uyarısında bulundu. Kuzey Kore'nin de tansiyonu düşürmesi gerektiğini ifade eden Lavrov, tüm tarafların askeri gövde gösterisinden ve çatışmaya yol açabilecek hareketlerden kaçınması çağrısında bulundu. Pyongyang yönetiminin nükleer silah denemelerine işaret eden Rusya Dışişleri Bakanı, "BM Güvenlik Konseyi'nin, Pyongyang'ın kabul edilemez ve kınamayı hak eden eylemlerine yönelik tepkisine aktif olarak destek veriyoruz" dedi. Lavrov bununla birlikte, BM Güvenlik Konseyi ve uluslar arası toplumun tepkilerine ek olarak, ABD'nin Kuzey Kore sınırındaki tek taraflı askeri hamlesinin endişe verici olduğunu dile getirdi. Bakan Lavrov, bunun, durumun kontrol dışına çıkarak bir kısır döngüye yol açabileceğini ifade etti. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD'nin Güney Kore'ye nükleer kapasiteye sahip B-2 bombardıman uçakları göndermesinin ardından ordusuna, "saldırıya hazır olun" talimatı vermişti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap