SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rusya’dan bir yasak daha

Rusya’dan bir yasak daha

20 Nisan 2016 Çarşamba - 10:07




Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası ambargo uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Rusya, 25 Nisan'dan itibaren Türk patlıcanlarının ülkeye girişine





Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor), Türk patlıcanlarının ülkeye girişini yasaklama kararı aldı. Yasak kararının 25 Nisan'dan itibaren geçerli olacağı ve "geçici olduğu" bildirildi.

Rus makamları, son dönemde Türkiye'den gelen patlıcanlarda sürekli haşere tesbit edilmesi üzerine yasak kararı alındığını bildirdiler. Öte yandan Ankara ile Moskova arasında, ticaretine izin verilen tarım ürünlerinin denetimleri konusunda masaya oturma ihtimali gündemde.

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor) Başkan Yardımcısı Aleksey Alekseyenko, Türkiye'den ithal edilen tarım ürünlerindeki sorunların görüşülmesi için Türk yetkilileri Moskova'ya davet ettiklerini söyledi. Sputnik'e konuşan Alekseyenko "Türkiye'den bazı tarım ürünlerini almaya hâlâ devam ediyoruz. Bilindiği gibi bazı tarım ürünlerinin Rusya'ya girişi yaptırımlarımız nedeniyle yasaklı. Fakat son zamanlarda ülkemize Türkiye'den getirilen ürünlerinde çok sayıda zararlı böcek tespit ettik. Bununla ilgili önlem alabilmek için bir mektupla Türk  yetkililere Moskova'da 26 Nisan'da bir görüşme teklif ettik. Ankara'dan henüz yanıt gelmedi, ancak bu tarım ürünleri ile ilgili sorunları masaya yatırmayı umuyoruz" dedi.

Alekseyenko "Önlem alınmazsa patlıcana da ambargo uygulayabiliriz. Ankara'nın teklifimize vereceği yanıt önemli, Türk meslektaşlarımızı bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Rosselhoznadzor Başkanı Sergey Dankvert de daha önce Türk yetkililerle temas kurulamaması veya müzakerelerin başarısız olması halinde, tüm tarım ürünlerine ambargo getirilebileceğini söylemişti.

Son olarak Rosselhoznadzor, Türkiye'den gelen 35 ton sebzenin Rusya'ya girişine izin vermemişti. Kazakistan'dan Rusya'nın Orenburg bölgesine sokulan 20 ton Türk domatesine, ithalat yasağı kapsamında olduğu için el konuluduğu bildirildi. Ayrıca Karadeniz'de Gelincik limanına getirilen 15,9 patlıcan ise Kaliforniya tripsi  adlı zararlı böcek saptandığı için ülkeye sokulmadı. Patlıcan Rusya'ya giriş yasağı olan, yaptırıma tabi ürünler arasında bulunmuyor.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap