SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rusya'daki darbe girişiminden sonra Zelenskiy'den ilk açıklama

Rusya'daki darbe girişiminden sonra Zelenskiy'den ilk açıklama

24 Haziran 2023 Cumartesi - 13:58




Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'da Wagner güçlerinin darbe girişimine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Zelenskiy, "Rusya zayıflığını ve ve hükümetinin aptallığını maskelemek için uzun süre propagandayı kullandı. Ve şimdi öylesine büyük bir kaos var ki, hiçbir yalan bunu gizleyemez." ifadelerini kullandı.





Ukrayna'dan Rusya'da yaşananlara dair ilk değerlendirme geldi. Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin başdanışmanı Mikhail Podolyak "Aslında bir iç savaşın başladığına şahit oluyoruz" dedi.Ukrayna'nın karşı taarruza geçmesiyle Moskova'daki çatlağın derinleştiği yorumunu yapan Podolyak, Wagner Grubu'nun Rusya içinde neredeyse hiçbir direnişle karşılaşmadığını söyledi. Rusya lideri Vladimir Putin'in Yevgeny Prigozhin'in tutuklanması için verdiği emirlerin Rus güçleri tarafından uygulanmadığını da savunan başdanışman, Moskova'da bir iktidar krizi yaşandığını ve fiili güç kaybı görüldüğünü belirtti. Wagner Grubu'nun paralı askerlerinin Moskova'ya doğru ilerleyişine devam ettiğini kaydeden Mikhail Podolyak, Ukrayna'nın ise 1991 sınırlarına ulaşıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceğini dile getirdi.

ZELENSKİY'DEN İLK YORUM

Wagner güçleri ve Rus ordusunun Voronej'de sıcak çatışmaya girmesi haberleri uluslararası ajanslara düşerken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'den bir açıklama geldi.

Zelenski Rusya'daki olaylara ilişkin "Kötülük yolunu seçen herkes kendini yok eder. Başka bir ülkenin hayatını mahvetmek için askerler gönderir ve onların kaçmalarını ve ihanet etmelerini engelleyemez. Rusya, askerlerini ve paralı askerlerini topraklarımızda ne kadar uzun süre tutarsa, ileride kendisi için o kadar çok kaos, acı ve sorunla karşılaşacak" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Rusya zayıflığını ve ve hükümetinin aptallığını maskelemek için uzun süre propagandayı kullandı. Ve şimdi öylesine büyük bir kaos var ki, hiçbir yalan bunu gizleyemez.


 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap