SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rusya ‘konsolosluk hizmeti vereceğim’ dedi, Ada karıştı

Rusya ‘konsolosluk hizmeti vereceğim’ dedi, Ada karıştı

10 Ağustos 2023 Perşembe - 10:11




Rus haber ajansı TASS’ın, Rusya’nın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Büyükelçiliği’nden bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da Rus vatandaşlarına yönelik konsolosluk hizmeti verilmeye başlanacağını belirtmesi heyecan yarattı. Ancak KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptığı açıklamada, Rusya’nın konsolosluk açmak gibi bir talebi olmadığını söyleyerek haberi yalanladı.





TASS’ın haberine göre, Rusya’nın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Büyükelçiliği’nden bir yetkili, “Çok yakın bir zamanda Lefkoşa’nın kuzeyinde konsolosluk hizmetleri vermeye başlayacağız. Çalışmalar düzenli şekilde yapılacak” açıklamasında bulundu. Yetkili, KKTC’de yaşayan Rus vatandaşlarına karşı yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla böyle bir çalışma yürüttüklerini aktarırken, ABD, İngiltere, Almanya, İtalya ve Fransa’nın da aralarında bulunduğu birçok ülkenin uzun yıllardır KKTC’de konsolosluk hizmeti verdiğini vurguladı. Ajansın haberinde, KKTC’de 50 binden fazla Rusya vatandaşının yaşadığı kaydedildi.

‘AÇSALAR İYİ OLUR’

Bu haberin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden açıklama gecikmedi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yerel basına verdiği demeçte “Konsolosluk açmak gibi bir talepleri olmadı. Ofis açma girişimleri vardı. İngiltere’nin de ofisi var. Rusya’nın da olması bizim için sakıncalı değildir. Burada bir çok Rus var, tabii ki bir ofis açıp bir takım işlerini sürdürmeleri normaldir. Açarlarsa iyi olur” ifadelerini kullandı.

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da TRT Haber’e yaptığı değerlendirmede, konunun 1 yıldır gündemde olduğunu belirterek, “Rusya, KKTC’de yaşayan Rus vatandaşları için ofis açmak ve konsolosluk hizmetleri vermek istiyor. Bu bir ofis olacak şekilde konuşuluyor. Bu Rusya KKTC’yi tanıdı diye yorumlanmamalı” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap