SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rusya: Kiev ve Çernigiv'de operasyonlar azaltıldı

Rusya: Kiev ve Çernigiv'de operasyonlar azaltıldı

29 Mart 2022 Salı - 14:59




İstanbul'da müzakereler sürerken Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Fomin, Kiev ve Çernigiv'de askeri eylemlerini azaltmaya karar verdiklerini açıkladı.





Rusya- Ukrayna heyetlerinin İstanbul görüşmeleri sonuç verdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev ve Çernigiv'de askeri eylemlerini azaltmaya karar verdiklerini açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 34 gündür devam ederken, müzakere heyetlerinin İstanbul'da bir araya geldi.

Taraflar görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Ukrayna heyeti, "Garantör olmasını istediğimiz ülkeler arasında Türkiye var. Ukrayna’nın geleceğini şimdiden düşünmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"NATO'ya girmeyeceğiz ancak AB'den vazgeçmeyeceğiz. Anlaşmada hiçbir şey AB'ye girmeye engel olmayacak" diyen Ukrayna heyeti Kırım konusuna da dikkat çekti: Kırım konusu çözüme kavuşmalı. Kırım işgal altında olan bir bölgedir. 1991'den itibaren Ukrayna'nın bütünlüğü, egemenliği üzerine konuşuyoruz.




'KİEV VE ÇERNİHİV ÇEVRESİNDE OPERASYONLAR AZALTILACAK'

Rus heyetinden gelen ilk açıklamada ise, ''Bazı maddelerde uzlaşabildik. Dışişleri bakanlarımız bu maddeleri daha detaylı çalışacak. Ukrayna'nın teklifine bakılacak ve Putin'e rapor edilecek'' denildi.

İstanbul görüşmelerine katılan Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin, Ukrayna ile tarafsızlık ve silahsızlandırma konularında müzakerelerin sürdüğünü açıklayarak, "Karşılıklı güveni arttırmak, daha fazla müzakere için gerekli koşulları oluşturmak ve anlaşma hedefine ulaşmak için Kiev ve Çernihiv bölgesinde askeri operasyonların azaltılması kararı verildi" dedi.

Rus müzakereci Medinskiy, Putin ve Zelenskiy'nin görüşmesinin sadece dışişleri bakanları tarafından kabul edilen bir anlaşma yapılması halinde mümkün olacağını duyurdu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap