SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rusya: "İsrail ve Hamas arasında varılan anlaşmayı memnuniyetle karşılıyoruz"

Rusya: "İsrail ve Hamas arasında varılan anlaşmayı memnuniyetle karşılıyoruz"

22 Kasım 2023 Çarşamba - 14:46




Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsrail ile Hamas arasında yapılan 4 günlük geçici ateşkes ve esir takası anlaşmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.





İsrail ve Hamas arasında 4 günlük ateşkes ve esir takası anlaşması kabul edildi. Rusya’dan anlaşmaya ilişkin açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Rusya’nın çatışmanın başlamasından bu yana istediği şey de buydu. Aynı zamanda Katar’ın küresel gerilimi azaltma çağrısını hayata geçirme çabalarını takdir ediyoruz” ifadelerini kullandı.
İki gün içinde yürürlüğe girmesi beklenen anlaşmaya göre İsrail hapishanelerinde bulunan 150 Filistinli kadın ve çocuk karşılığında 50 İsrailli rehine serbest bırakılacak. Anlaşma çerçevesinde ayrıca yakıt, insani ve tıbbi yardım taşıyan yüzlerce tırın Gazze Şeridi’ne girmesine izin verilecek.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap