SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rusya infaz yeri hazırlıyor! İkisi de idam edilecek...

Rusya infaz yeri hazırlıyor! İkisi de idam edilecek...

14 Temmuz 2022 Perşembe - 09:49




Ukrayna ordusuna katıldıktan sonra Moskova güçleri tarafından nisan ayında yakalanan Aiden Aslin ve Shaun Pinner için tüyler ürperten bir açıklama yapıldı. İdamları için tarih verilmeyeceği bildirilen iki İngiliz askerle ilgili açıklama, Rusya ve Ukrayna askeri yetkililerinin uzun zaman sonra İstanbul'da gerçekleştirdikleri ilk yüz yüze toplantı sonrasında geldi.





Doğu Ukrayna'daki ayrılıkçı güçler, iki İngiliz'i infaz etme planlarını hızlandırdı. Ukrayna ordusuna katılan Aiden Aslin ve Shaun Pinner, Nisan ayında Mariupol yakınlarında Moskova güçleri tarafından yakalandı. Dün gece Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Rus yanlısı yetkililerin 'infaz için bir yer hazırladıklarını' söylemesiyle, durum daha da kötüleşti. Tüyler ürpertici açıklamada, Britanyalıların önceden hiçbir uyarı yapılmadan kurşuna dizilerek öldürüleceği belirtildi. İdamlarının tarihi önceden açıklanmayacak.

'İNGİLİZ MERMİLERİYLE ÖLDÜRÜLECEKLER'

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk Halk Cumhuriyeti adlı bölgenin ayrılıkçı lideri Denis Pushilin, "Her şey hazır. Herkese açık olmayacak." açıklamasında bulundu. Rus parlamentosunun bir üyesi de İngilizlerle alay ederek, İngiliz silahları ve mermileriyle öldürüleceklerini ve ailelerine bir yasa tasarısı gönderileceğini söyledi.

Korkunç açıklamalar, Donetsk Halk Cumhuriyeti adındaki bölgenin, idam cezası ile ilgili açıklaması sonrasında geldi. Açıklamada, idam cezasının “ağır suçların, özellikle de insanlığın barış ve güvenliğine karşı işlenen suçların işlenmesine karşı caydırıcı” işlevi gördüğü ifade edildi.

'PARALI ASKER' İDDİASI


Newark'tan Aslin ve Watford'dan Pinner, kısa süre önce bir duruşmada "paralı asker" olmaktan suçlu bulundu. Aslin ve Pinner ayrıca Birleşik Krallık-Ukrayna ortak vatandaşlığına sahip ve ülkede uzun yıllar geçirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap