SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rusya bu üründen vazgeçemiyor

Rusya bu üründen vazgeçemiyor

02 Aralık 2015 Çarşamba - 09:27




Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türkiye’ye özel ekonomik önlemler uygulanmasını ön gören kararnameyi imzaladı. Yaptırımlar daha önceki tehditlerin çe





Rusya'nın yasakladığı Türk ürünleri arasında limon yer almadı. 10 ayda 90 bin tonluk limon ithal eden Rusya, Türkiye'nin bu üründe en büyük ihracat pazarı konumunda.

Bakanlar Kurulu 30 Kasım’da üretim yeri Türkiye olan 1 Ocak 2016’dan itibaren Rusya’ya girişi yasak olan tarım ürünleri, hammadde ürünlerinin listesini belirledi. Listede, sebze (domates, yeşil ve kuru soğan, lahana ve brokoli, salatalık), meyve (portakal, mandalina, üzüm, elma, armut, kayısı, şeftali, erik, çilek), tavuk eti ve hindi, tuz ve taze karanfil yer aldı.

Charter uçuşlar durdu

Listede Türkiye’den yüksek miktarda ithal edilen limon ve kabuklu yemişler gibi gıda ürünleri bulunmuyor. Açıklama aynı zamanda Türkiye’ye charter uçuşların 1 Aralık’tan itibaren durdurulmasını resmi hale getiriyor. Türkiye’nin Rusya’ya canlı hayvan ve gıda maddeleri ihracatı Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2014 yılında 1.18 milyar dolar oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap