SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rüştümüzü ispatladık!

Rüştümüzü ispatladık!

04 Eylül 2017 Pazartesi - 09:28




AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, gerek parti kadrolarında gerekse Meclis çatısı altında görev alan kadın sayısı olarak parti





Selahattin ÖZCAN

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, gazetemize çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Teşkilat yapısı ile sıkıntıları yerinde aştıklarını belirten Ayvazoğlu, ülke gündeminden yeni parti oluşumuna, trafikten şehir hastanesine kadar birçok konuda dobra açıklamalarda bulunurken eşinin Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanması için de ilk kez konuştu. İşte Ayvazoğlu’nun açıklamaları…

ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ...

“Çalışmalarımız sadece kadınlara yönelik algılansa da biz insana dair her konuda çözüm üretmek ve sürece katkı sunmak için mücadele veriyoruz. Tabii ki icra makamı değiliz, bir yaptırımımız da olamaz. Ancak Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan AK Parti’nin içerisinde nicelik ve nitelik bakımından ciddi bir yapılanma olarak  yol gösterici ve tespit edici  durumdayız. Yerelde şahit olduğumuz sorunları ve çözüm önerilerini genel merkezimize ileterek hükümet organlarında gündeme alınmasına ve çözüme kavuşmasına katkı sağlıyoruz.”

KİŞİ KENDİ GİBİ BİLİR İŞİ


Ayvazoğlu, eşinin ataması ile ilgili ilk kez konuştu.

“Eşimin Kültür ve Turizm İl Müdürü olarak atanması ile ilgili bana ilk günden itibaren çok sorular yönetildi ama ben bugüne kadar bu konuda hiç konuşmadım. Hatta konuşmadığım halde ağzımdan açıklamalar da yayınlandı. Şunu ifade etmek istiyorum ki; benim eşimin neden müdür olduğunu öz geçmişine bakarak zaten anlayabilirsiniz. Kadın Kolları Başkanı’nın eşi olması bu gerçeği değiştirecek bir olgu değildir. ‘Siyaseten oldu’ diyenler varsa, siyasi geçmişine de bakabilirler. Eğer sırf bir siyasetçinin yakını diye bir yere getiriliyorsanız bu tarihi bir hatadır. Ancak ehliyet sahibi biriyseniz ve bir yerde size ihtiyaç varsa yakınınızın siyasi kimliğiyle yıpratılmaya çalışılmanız da en hafif ifadeyle haksızlıktır. Bu konuyla ilgili toplu iğne başı kadar değil dahlim olmadığı, en ufak bir imada bulunmadığım halde öyle beylik laflar edildi ki benim hakkımda, onlara cevap dahi vermedim. Bilip bilmeden konuşan ve yorum yapan, bu konu ile ilgili bizleri yıpratmaya çalışan kişileri neyin ne olduğunu gören ve bilen Allah’a havale ediyorum. Ciddi bir teşkilat terbiyesine sahibim ve bu terbiye gereği de 16 yıllık siyasi hayatımda bırakın eşimi hiçbir yakınım için hiçbir kişiden tek talepte bulunmadım. ‘Kişi kendi gibi bilir işi’ diyerek bu konuya nokta koymak istiyorum.”

FİKRİ NE OLURSA OLSUN SİYASETİN İÇİNDE OLSUN

“Kadınların siyasi fikri ne olursa olsun siyasette yerleri olması gerektiğini düşünüyorum. Benim aklım ve mantığım bu ülkenin AK Parti hükümeti ile iyi bir yere  gideceğine inandığından bu parti çatısı altıdayım. Herkesin fikrine saygılıyım ama fikir ne olursa olsun kadınlar siyasette yer almalıdır. Tüm samimiyetimle söylüyorum ki; başka bir partinin ülkenin menfaatine çok güzel bir projesi olsun ve bana destek için teklifte bulunsunlar hiç düşünmeden destek olurum. Yeter ki ülkemize ve şehrimize faydamız olsun.”

EN YOĞUN TALEP İSTİHDAM


“Trabzon’da en çok istihdam sorunu ile karşı karşıya kalıyoruz. Ailelerde eşler veya çocuklardan ziyade destek istemek için kadınlarımız geliyor. Anne ve eş kimliği burada devreye giriyor. Nitelikli iş gücünden çok ‘her işi yaparım’ mantığı hakim. Oysa herkesin kendini geliştirdiği, yetiştirdiği, topluma faydası dokunabilecek bir alanı olmalı.  İşin niteliğini işçinin başarısı belirler. Gönül ister ki herkes sevdiği işi yapsın. İstatistiklere ve konu ile ilgili parametrelere de bakılırsa hükümetimizin bu konuda yaptığı çalışmaların etkisi daha iyi anlaşılacaktır. Bu uzun ve meşakkatli bir süreçtir ve elbette değişen ve gelişen bir Türkiye’de atılması gereken yeni ve önemli adımlar vardır.”

SIKINTILAR YERİNDE AŞILIYOR

“Şehrimizde 18 ilçede teşkilatlandık ve hem kadın kolları hem gençlik kolları hem de ana kademe yetkililerimiz ile çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Her bir mahallede yönetim kurulu oluşturduk ve gelen tepkiler ile eksiklileri bu şekilde takip ediyoruz. Bu teşkilat yapısını sadece siyasi faaliyetler için değil uyuşturucu, kadına şiddet, cinsel istismar gibi toplumu derinden etkileyen olaylarla mücadele için de kullanıyoruz. Böylece sıkıntıları yerinde aşmaya çalışıyoruz.”

SOYLU TRABZON’UN MARKASI

“Bakanımız Süleyman Soylu Trabzon’un markası. Terörle mücadelede gözle görülür bir gelişme var. Bakanımız kararlı ve cesur adımlar attı. Gerçekten makamının hakkını veriyor. Bakanımız gece üçlere kadar makamında çalışıyor. Bakanlıktaki elemanlar bile performansına hayranlıkla bakıyor. AK Partili olsun veya olmasın herkesten takdir gören bir isim. Sadece AK Partili olduğum için değil böyle bir devlet adamımız olduğu için bir Türk vatandaşı olarak gurur duyuyorum. Kendisine en az Trabzon halkı kadar tüm Türkiye sahip çıktı ve çıkmaya devam edecek.”


PARTİ İÇİ DÖNÜŞÜM

“Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın metal yorgunluğu dediği konu parti içindeki dönüşümle alakalı. Kimlerle ilgili tasarrufta bulunulacağını bilmiyorum ama bulunulacak kişilerin de olgunlukla karşılayacağını biliyorum. Çünkü bizim teşkilatlarımızda küskünlük olmaz. Kim, hangi göreve layık görülürse o yapılır. Görevden alınan isimler de asla kırgınlık ve küskünlük söz konusu olmaz, olmamalıdır da.”

BELKİ DE KADERİMDİ

Ayvazoğlu: Çalışmalarımızı belki de beşe-ona katlardık ama seçimler ve darbe girişimi olunca enerjimizi bu yönde kullandık.

“İki buçuk yıllık görev sürem içerisinde iki tane genel seçim, bir tane referandum, bir tane de darbe girişimi yaşadık. Çalışmalarımızı belki de beşeona katlardık ama seçimler ve darbe girişimi olunca enerjimizi bu yönde kullandık. Belki bu da benim kaderimdi. Yine de hizmetlerimizi eksiksiz şekilde yerine getirdiğimizi ve bu yoğun süreçte dahi çevre, kültür, sağlık, eğitim ve ekonomiden tutun da, göçmenlerin sorunlarına varıncaya kadar her alanda varlık gösterdiğimize inanıyorum. Sosyal Politikalar Başkanlığımız hiç durmadan ihtiyaçlıların evlerini tespit ederek gerekli tespit ve  yardımları da yapmakta. Yalnızca seçim zamanı varlık göstererek insanları yanıltmadık. Hep yanlarında ve destekçileri olduk. Gücümüzün yetmediği yerlerde farklı kaynaklar oluşturmak için de ayrıca gayretimiz var. Ama bunların çoğunu basına yansıtmıyoruz. Bu konuda ciddi hassasiyetim var.”


ASLA GÖNÜL KOYMAM

“Kadın Kolları Başkanlığı’na iki buçuk yıl önce de talip olmadım. Bana görev verildi. Ben de göreve başladım. AK Parti’de 16 yıldır aralıksız siyaset yapıyorum ve yıllara dayalı bir teşkilat terbiyem var. Partinin kuruluşundan bu yana bu çatı altında  görev üstlenmiş biriyim. Şu saatten sonra da bana tekrar ‘göreve devam’ denilirse ben de devam ederim. ‘Başkasını düşünüyoruz’ derlerse de görevi teslim eder ve gönül koymadan yeni kadroya destek olurum."

“Bir kadın siyasetçi olarak Meral Akşener’in parti kurma çalışmasını ve yine siyasi etik açısından da yalnızca kadın olması hasebiyle var olma çabasını takdir edebilirim ama çizdiği yol ve politikasının doğru olmadığını düşünerek başarılı olamayacağını görmenin de çok zor olmadığı kanaatindeyim.”

YAPIMDA HIRS YOK

“Milletvekilliği ya da başka bir görev konusunda en ufak bir şahsi beklentim yok. Makam ve mevkinin insanın imtihanı olduğunu düşünürüm. Olması da olmaması da bir imtihandır. Nefsine yenilmeyecek bir hizmet aşkı ile olan kim var ise Allah hepsinin yolunu açık etsin. Kendi adıma hırslı bir yapım yok ancak bulunduğum yerin hakkını verebilmek adına tükenmeyen bir azmim var. Göreve talip olmakla layık olmak farklı şeyler. Böyle bir görev verilir veya geri planda kalmam istenirse hepsi kabulümdür. Hiyerarşik olarak daha alt kademede bir görev verilse o da kabulümdür. Çok değerli bir il başkanımız var ve siyasetin kaybetmemesi gereken bir insan. Gerek gençlik kolları, gerekse kadın kolları olarak il başkanımız Haydar Revi ile başarılı çalışmalara imza attık. Dürüstlük, temel ahlaki ilkeler ve tevazu konusunda en ufak bir tavizi olmayan çok değerli bir il başkanı ile eş zamanlı olarak çalışmış olmanın onurunu yaşıyorum.”


BENCE TAM YERİ

“Akyazı’da dev bir proje olarak Şehir Hastanesi yapılacak. O bölge tartışılıyor ama bence en uygun alanlardan birisi orası. İnsanların hem hava hem deniz hem de karayolu ile hastaneye ulaşabilecekleri bir bölge. Bu şekilde planlanmış bir hastane. Trabzon’a sağlık ve istihdam açısından ciddi bir katkı sunacaktır.”

NİTELİK ÖNEMLİ

“AK Parti, milletvekilliğinde olsun, yerel yönetimlerde olsun, Meclis’te olsun bayan sayısı açısından rüştünü ispatlamıştır. Hatta Cumhurbaşkanımızın bu konuda direktifleri de vardır. Tabii ki bu sayı yeterli mi? Hayır. Daha da iyileştirilebilir. Ama geçen yıllara göre çok daha iyi durumda olduğumuz apaçıktır. Açıkçası benim bu konudaki bakış açım da biraz daha farklı. Bir alanda nasıl ki hep erkek olsun mantığı yanlış ve yersiz ise sırf kadın olsun diye de insanlar bir yere getirilmemeli. Nitelikli ve görevini hakkı ile yerine getirebilecek insanlara fırsat verilmeli.”

KÖSEOĞLU BENİM ABLAM

“Ayşe Sula Köseoğlu, benim yıllardır tanıdığım ve siyaset yaptığımız bir isim. Ben ona vekilim değil ‘ablam’ derim. O beni çok sever, ben de onu çok severim. Gayet de başarılı buluyorum. Dur durağı olamayan bir isim. Kadınların da kendisine yoğun ilgisi var. Yaptığı çalışmalarla yolunun açık olduğunu düşünüyorum. Kendisine desteğimiz ve sevgimiz sonsuzdur.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap