SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rus subaylardan Putin'e muhtıra: Türkiye ayrıntısı dikkat çekti

Rus subaylardan Putin'e muhtıra: Türkiye ayrıntısı dikkat çekti

07 Şubat 2022 Pazartesi - 15:29




Emekli Orgeneral Leonid Ivashov imzasıyla yayınlanan bildiride “Ukrayna’ya saldırması durumunda, Türkiye'nin de Kafkasya ve Kırım'a işgal edeceği” yer aldı.





Rusya'da emekli ve yedekte olan subaylar bildiri yayınlayarak, Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ''Ukrayna'yı işgal'' planından vazgeçmeye çağırdılar.

Emekli General Leonid Ivashov imzasıyla yayınlanan ve tüm subaylar adına açıklanan bildiride “Rus ordusunun Ukrayna’ya saldırması durumunda, Türkiye'nin de bu fırsattan yararlanarak Kafkasya, Sivastopol ve Kırım'a işgal edeceği” uyarısında bulundular.

Açıklanan bildiride, tüm emekli ve askeri personele, Rusya vatandaşlarına uyanık olma, organize olma, Tüm Rusya Subaylar Meclisi Konseyi'nin taleplerini destekleme, propagandaya ve savaş başlatmaya aktif olarak karşı çıkma ve iç sivil bir iç çatışmayı önleme tavsiyesi ile çağrıda bulunuldu.

Ukrayna'ya karşı askeri güç kullanımı, öncelikle Rusya'nın bir devlet olarak varlığını sorgulanacağına dikkat çekilen bildiride Rusları ve Ukraynalıları da sonsuza kadar can düşmanı yapacağı aktarıldı. 

Rusya’nın savaş açması halinde Rus birliklerinin, aralarında sadece birçok Rus erkeğinin yer alacağı sadece Ukrayna ordusu ile değil aynı zamanda birçok NATO ülkesinden askeri personel ve teçhizatla da karşı karşıya kalacağı uyarısı yapıldı. 


TÜRKİYE AYRINTISI

Bildiride Türkiye’nin da savaşın başlaması ile Sivastopol,  Kırım ve Kafkasya’ya da müdahale edeceği öne sürüldü. Bildiride, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'nin hangi tarafta savaşacağını açıkça belirttiği vurgulanırken, Türkiye filosunun Kırım ve Sivastopol'u "kurtarması" ve muhtemelen Kafkasya'yı işgal etmesi emrinin verilebileceği varsayıldı.

Subaylar ve emekli generaller yayınladıkları bildiride Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i uyararak, savaş çıkarmaması konusunda talepte bulundu. 

İşte o bildiri:

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap