SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rus savaş uçakları, Karadeniz üzerinde uçtu

Rus savaş uçakları, Karadeniz üzerinde uçtu

25 Kasım 2021 Perşembe - 09:38




Rusya, Güney Askeri Bölgesi'ne ait Su-27SM3 ve Su-30M2 uçaklarının Karadeniz üzerinde eğitim uçuşu gerçekleştirdiğini duyurdu.





ABD ve NATO ülkelerinin Karadeniz'deki askeri hareketliliği artarken  Rusya ordusu adeta misilleme yapar gibi bir hamle gerçekleştirdi.

Rusya Karadeniz Filosu Basın Dairesi Şefi Aleksey Rulev, Güney Askeri Bölgesi'ne ait Su-27SM3 ve Su-30M2 uçaklarının Karadeniz üzerinde eğitim uçuşu gerçekleştirdiğini duyurdu.

Rulev, uçuşları bölgede olası bir provokasyonu önlemek için yapıldığını söyledi.

Rulev, eğitime katılan pilotların su üstü hedeflere ateş açılması sırasında koordinasyonu, zorlu pilotajın ifası, önleme ve saldırıyla ilgili taktik metotları ve radar araçlarına karşı koyma konularında pekiştirici çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
Rulev, eğitime Su-27SM3 ve Su-30M2 uçakları ve yaklaşık 10 kişilik mürettebat ile 'Vasiliy Bıkov' devriye gemisi, 'Kasimov' ve 'Eysk' küçük denizaltısavar gemilerinin katıldığını ekledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap