SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rus savaş gemisi 'yakalandı!' Putin komutanı kovdu

Rus savaş gemisi 'yakalandı!' Putin komutanı kovdu

18 Haziran 2022 Cumartesi - 16:09




İngiltere Rus işgalcilere karşı savaşan Ukrayna ordusuna denklemi değiştirebilecek bir program sundu, Putin Hava İndirme Kuvvetleri Komutanı'nı kovdu. Ukrayna'dan yüzlerce kilometre uzakta ise Rus savaş gemisi gökyüzünden izleniyordu.





Beşinci ayına doğru giden Rusya-Ukrayna savaşında Harkov yakınlarında yakalanan ABD'li savaşçılar, Rus resmi televizyonunda ekrana çıkarıldı.

Rus RT televizyonu muhabirlerinden Roman Kosarev, eski asker Alexander Drueke'nin bir kameraya konuştuğunu gösteren videoyu sosyal medyada yayınlandı. Bir başka Amerikalı Andy Huynh'nun göründüğü video ise, RT kanalının resmi hesabından paylaşıldı.

Videoda annesine hayatta olduğunu bilmesini istediğini söyleyen Alexander Drueke, yakında geri dönmeyi umduğunu dile getirdi. Andy Huynh ise Harkov çevresinde geri çekildikten sonra Drueke ile saatlerce saklandıklarını, peşinden de Rus birliklerine teslim olduklarını aktardı.

İki Amerikalı, zayıf Rusçalarıyla kameraya bakarak "Savaşa karşıyım" cümlesini de kurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı durumu yakından takip ettiğini açıkladı, Rus medyasının önümüzdeki günlerde Amerikalı savaşçıları propaganda için birçok kez daha ekrana çıkarması bekleniyor.


ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da yaptığı basın toplantısında Amerikan vatandaşlarının Ukrayna'ya gitmemelerini istedi. Biden, "Amerikalılar şu anda Ukrayna'ya gitmemeliler. Bir kez daha söylüyorum: Amerikalılar Ukrayna'ya gitmemeli" dedi.

PUTİN BİR KOMUTANI DAHA KOVDU

Ukrayna'nın doğusundaki Severodonetsk'i haftalardır bombardımana tutan Rus ordusu, henüz şehri tamamen ele geçirebilmiş değil. Mevcut birliklerinin çoğunu Severodonetsk ve kardeş şehri Lysychansk çevresine yığan Rus işgalciler, ağır kayıplar veriyor.

24 Şubat'ta başlayan işgalde bugüne kadar 12'den fazla general ve onlarca albayını kaybeden Rus lider Vladimir Putin, üst düzey komutanlarından birini daha kovdu. Yerel medya, Kiev yakınlarındaki çatışmalarda ciddi kayıplar veren paraşütçü birliklerinin komutanı Albay Andrey Serdyukov'un görevden alındığını bildiriyor. Albay Serdyukov, yıllardır Rusya Hava İndirme Kuvvetleri Komutanlığı görevini yürütüyordu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap