SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rus Konsolos'a taziye ziyareti

Rus Konsolos'a taziye ziyareti

21 Aralık 2016 Çarşamba - 11:56




Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi dolayısıyla Rusya Trabzon





Taziye ziyaretine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu da katıldı. Rus Büyükelçi için konsoloslukta oluşturulan taziye defterini imzalayan Vali Yavuz, konsolos nezdinde tüm Rus halkına başsağlığı dileklerini iletti. Rusya Büyükelçisinin öldürülmesini şiddetle kınadıklarını ifade eden Vali, “Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesi Trabzon halkını ve tüm Türkiye’yi üzüntüye boğmuştur. Türk-Rus kardeşliğine büyük katkı sağlayan Büyükelçiyi saygıyla anıyoruz. Bu alçak terörist saldırıyı lanetliyor, Trabzon ve Türkiye halkı olarak Rusya halkının ve devletinin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu elim hadise terörün her türlüsüne karşı mücadele azmimizi ve Türkiye-Rusya işbirliği daha da güçlendirmiştir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ve Cumhuriyet Savcısı Kutanoğlu da başkonsolosa taziye dileklerini ilettiler. Rusya Başkonsolosu Talanov ise taziye ziyaretinden dolayı Vali ve beraberindekilere teşekkür ederek, bu saldırılar iki ülkenin dostluğunu etkilemeyeceğini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap