SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rus aşısı Sputnik V aşıları Türkiye'ye geldi!

Rus aşısı Sputnik V aşıları Türkiye'ye geldi!

14 Haziran 2021 Pazartesi - 10:59




Rus aşısı Sputnik V'nin ilk sevkiyatını taşıyan uçak, Ankara'ya iniş yaptı.





Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Mayıs ayı başında "6 ay içinde 50 milyon doz alınacak Sputnik V aşısının ilk sevkiyatı mayıs ayı içinde olacak" diyerek duyurduğu Rus üretimi Sputnik V aşılarının ilk sevkiyatını taşıyan uçak bugün Türkiye'ye iniş yaptı.

21 GÜN ARAYLA UYGULANIYOR

Türkiye'ye mayıs ayında getirilmesi beklenen, dünyada 60'tan fazla ülkenin tescil ettiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı Sputnik V, iki farklı doz ile antikor üretme yeteneğine sahip olmasıyla dikkati çekiyor.

21 gün arayla iki doz halinde uygulanan Sputnik V aşısı, bağışıklık sistemini daha fazla güçlendirmesi için her dozun içeriğinin farklı olmasıyla dikkati çekiyor.

İSMİ NEREDEN GELİYOR? 


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen yıl 11 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Sputnik V'nin erken aşamadaki klinik denemelerde kaydettiği olumlu sonuçların ardından "aşı" olarak tescillendiğini ve yaygın kullanımına başlanacağını duyurmuştu.

Aşı adını, 1957'de uzaya fırlatılan ilk Sovyet uzay aracı "Sputnik"ten alıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap