SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rulo edilen yolsuzluk dosyasının hatırlattıkları..

Rulo edilen yolsuzluk dosyasının hatırlattıkları..

22 Ocak 2015 Perşembe - 11:56








Gizli saklı yapıldığı için parti disiplini uğruna, "harama helâl densin" talimatının "Emir büyük yerden" dayatmasına rağmen tam olarak işe yaramadığı eski bakanların Yüce Divan'a gönderilmesi oylaması, "hiç değilse" babından "Anlayana sivrisinek saz" ise çok şeyler ifade ediyor. * Birincisi; kimse çıkıp da, sistemin kendisi bu işe cevaz verirken, "Bu ülkede yolsuzluk yok" diyemez. Onlarca yıldır, tepeden tırnağa adeta yasalarla bu iş sistem haline getirilmiştir. Öyle ki, halk indinde bile "Devlet malı deniz, yemeyen domuz" neredeyse atasözü haline bile getirilmiştir. "Yiyen domuz" olacak iken!..

*

İkincisi; Egemen Bağış, bu milletin en kutsalı ile alay ettiği için Yüce Divan'ın kapısından dönmüştür. Hesabı döndürenler, aşağıda nasıl vereceklerini düşünsünler! Buna rağmen başta Trabzon olmak üzere, din adına kılıç kalkan kuşananlar farza yapılan bu saldırıyı göz ardı ederek, Allah rızası yerine, kul çıkarı hesabıyla diğer kabul edilemezleri gündeme taşımanın çabasına düşmüşlerdir. * Üçüncüsü; Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar'ın "Hatayı kabul etmek erdemliktir" tavrı AK Parti grubunda da, toplum nazarında olduğu gibi azami tercih görmüştür. Yolsuzluk yaftası daha çok sistemin yukarıdan aşağıya doğru "sistemin doğurduğu çocuk" olarak görülmüştür.

*

Sonuç itibariyle, Türkiye'de bir hesabın defteri daha şimdilik dürülmüştür. Daha doğrusu "dürülüp rulo edilmiştir." Rulo; sahipleri için şartlar oluştuğunda bu dünyada, vakti saati gelip de bu alemden terk-i diyar ettiklerinde de öteki alemde açılacaktır. Hiç kuşkunuz olmasın.

TZOB BAŞKANINA SON BİR KEZ DAHA!..

Önce açıklamasını okuyalım; sonra zülfü yâre dokunup, temennilerimizi iletelim!.. * Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar'ın Giresun'daki açıklamalarından: * -"Doğu Karadeniz'de fındık bahçeleri yaşlanmış ve verim düşmeye başlamıştır." Ne diyelim? Doğru söze ne denir? Gecikmeli de olsa!.. * -"Bahçelerin yenilenmesi ve gençleştirilmesi lazım. Bununla ilgili bakanlık tarafından yürütülen projeye biz de destek veriyoruz." Ne diyelim? Doğru. Trabzon merkezli proje, borsanın koordinasyonunda yürütülüyor.

Ama, 2 yıldır TZOB'nin kayıtlarda adı var, uygulamada cismi yok. Yapılan bir örnek bahçe, ya da edilen tek kuruş yardım var ise, bize bildirilsin de öğrenelim. * -Uzun bir aradan sonra nihayet hidayete erip; "Fındığa ürün bazında desteği tartışabiliriz" diyor, sonra da "Doğrudan gelir desteğinin devam etmesi kararı bizleri sevindirmiştir" diye ekliyor. Ne diyelim? "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!.." Doğu Karadeniz'de bahçeleri olumsuz etkileyen baş unsurun, ürün yerine araziye destek verilmesi gerçeği ortada iken... * O ki, bugün Sayın Bayraktar'ı sütunlarımıza konuk ettik. "Hatanın neresinden dönülürse kârdır"ı bir kere daha hatırlatarak, "Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi 2 yıldır sürüyor. Örnek bahçe sayısı da, bahçesini yenileyen vatandaşlar da artıyor. Ama, Ziraat Odaları'nın Trabzon'da kılı kıpırdamıyor. Sayın Bayraktar, talimat versin Trabzon'da hiç değilse 3-5 tane örnek bahçe de TZOB tarafından inşa edilsin" çağrısını son bir kez daha yapalım mı? Yaptık gitti!..

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap