SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rize'de özelliştirme tepkisi

Rize'de özelliştirme tepkisi

14 Temmuz 2012 Cumartesi - 12:11




Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu’nun Çaykur’un özelleştirileceğini açıklaması Rize’de tepkilere neden oldu.





Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Zeki Mayi yaptığı açıklamada, “ÇAYKUR’un özelleştirilmesi; yoksulluk içerisinde bin bir emekle tesis edilen çay bahçelerinin önce daraltılması sonra fındıkta olduğu gibi sökülmesi, bölge insanımızın henüz tüyü bitmemiş yetimlerinin ve hala açlık sınırının altında yaşamak zorunda bırakılan, çay üreticilerimizin yok edilmesidir. Sonuçta, Türkiye’nin ithal çay cennetine dönüştürülmesidir. AKP’nin 12 Haziran 2012 seçim vaatlerini dinleyen tüm Rizeliler, şu soruyu artık kendilerine sormalıdır; AKP hükümetinin emrinde bir bürokrat olan Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu kimin adına açıklama yapıyor. Kendi adına mı? Kendi görüşünü mü izhar ediyor? Yoksa, AKP hükümetinin kalkınma programlarına bağlı olarak, ÇAYKUR’un da özelleştirilecek kuruluşlar arasında olduğunu mu söylüyor? Bu konuda açıklama yapmak artık, AKP Rize Milletvekilleri için namus borcu olmuştur" dedi. Ahmet Aksu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Kamu İktisadi Teşebbüslerinin (KİT) özelleştirilmesine devam edileceğini bu kapsamda; PTT, BOTAŞ, TİGEM ve ÇAYKUR’un özelleştirilmesi için 'gerekli şartlar oluştuğunda' gündeme gelecek ve bu kurumlar da özelleştirilecek” demişti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap