SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rize'de asma köprü üzerinde iftar keyfi

Rize'de asma köprü üzerinde iftar keyfi

18 Ağustos 2012 Cumartesi - 12:26




Rize'nin Çayeli ilçesi Madenli beldesinde, yayaların kullandığı 105 metrelik tarihi asma köprü üzerinde iftar yemeği verildi.





Madenli beldesinde, bu yıl 5’si düzenlenen iftar yemeği oldukça hoş görüntülere sahne oldu. Her yıl Ramazan ayının son günlerinde gerçekleştirilen ve Büyükdere vadisi üzerinde kurulmuş olan tarihi asma köprüdeki iftar yemeğine, Madenli belde halkı ve çeşitli yerlerden yaklaşık 500 kişi katıldı. Masalar, köprünün taşıma kapasitesine göre aralıklarla sağlı sollu olarak yerleştirilerek, köprüde denge sağlanmış oldu. Yemeğe katılanlardan sadece 100’e yakın kişi asma köprüde oruçlarını açabilme fırsatı buldu. Katılımcıların geri kalanı, köprünün yanında, yol kenarındaki park alanında kurulan masalarda oruçlarını açtılar. Katılımcılara ise çorba, et kavurma, pilav ve tatlı ikram edildi. Daha öncesinde düzenlenen iftar yemeği haberlerini internette görerek oldukça ilgisini çeken Ney Sanatçısı Bülent Aktaş, “Burada olmaktan son derece keyif aldım. Burada bulunduğum süre içerisinde güzel arkadaşlıklar kurdum. Bundan önceki düzenlenen Asma Köprü İftar Yemeği haberlerini internette görünce ilgimi çekti ve son 2 yıldır artık geleneksel hale dönüşen iftar programına bende katılıyorum” dedi. Organizasyonu düzenleyen Madenli Gençliği adına konuşan Şaban Yılmaz, “ Bu yıl 5.'si olarak düzenlediğimiz ‘Asma Köprü İftar Yemeği’ne katılarak onurlandıran herkese teşekkür ediyoruz. Geleneksel hale dönüştürdüğümüz Asma Köprü İftar Yemeği programız ilerleyen yıllarda da devam edecektir. Katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap