SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rize MHP görevden alındı!

Rize MHP görevden alındı!

20 Şubat 2013 Çarşamba - 17:34




MHP Genel Başkanlığı tarafından Rize Valiliği ve MHP Rize İl Başkanlığına bugün fakslanan yazı ile MHP Rize İl Yönetiminin görevlerinden alındığı duyu





MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin’in imzasını taşıyan yazıda, parti tüzüğünün 52. Ve 54. Maddelerine dayanılarak yeni yönetim oluşturulana kadar yönetimin görevinden alındığı açıklandı. MHP Rize İl Başkanı Zeki Mayi ve yönetiminin görevinden alınmasının ardından merkez ilçe ve diğer ilçe teşkilatları da bir araya gelerek istifalarını duyurdu. Parti yönetimlerindeki görevlerinden istifa eden ilçe yöneticileri adına basın açıklamasını MHP Rize Merkez İlçe Başkanı Harun Öksüz yaptı. Öksüz açıklamasında, “Yapılanın ülkücü erdem ve siyasi ahlaka yakışmadığı, bundan dolayı tüm ilçe başkanları ile yapılan bu eyleme karşı ve yirmi yıldan bu yana başkanımız olan Sayın Zeki Mayi’nin yanında olduğumuzu bildirmek için istifa kararı almış bulunmaktayız. Bu sadece parti yönetiminden ve üyeliklerden istifadır. Partiden istifa değildir. Ömrümüzün sonuna kadar ülkücü kalacağız.”dedi. Partideki görevlerinden istifa eden ilçe teşkilatları adına konuşan Öksüz, Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye seslenerek, “ Hemen bir tüzük kurultayı toplansın. Parti tüzüğü değiştirilip büyük kurultay kaldırılarak mevcut başkan ölene kadar görevde kalsın. Yoksa önümüzdeki kurultaylarda yine aday çıkacak ve yeni ülkü kıyımları yaşanacak. “dedi. Öksüz açıklamasında son kurultayda Koray Aydın’ı destekledikleri için yönetimin görevden alındığını belirterek, “ 4 Kasım’da ki büyük kurultayda sayın başkanımız ve Rize teşkilatı Trabzon Milletvekilimiz Sayın Koray Aydın beyi desteklediğimiz için bu çirkin ve etik olmayan olayla karşı karşıya kaldık” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap