SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rize’de Kovid-19 salgını yayılıyor

Rize’de Kovid-19 salgını yayılıyor

26 Mart 2020 Perşembe - 15:18




Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı Rize’de yapılan tüm uyarılara rağmen vatandaşların tedbir alarak evde kalmaları yerine sokağa çıkmaları nedeniyle virüsün bulaşıcı olması dolayısıyla kentte vaka sayısı 30’a yaklaştı.





Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bini aşarken virüsün bulaştığı kişi sayısı da 450 bine ulaştı. 59 hastanın koronavirüs teşhisiyle hayatını kaybettiği, 2 bin 433 hastanın ise hastanelerde tedavi gördüğü ülkemizde yetkili kurumlarca alınan tedbirlerin yanı sıra vatandaşlara ‘Evde kal’maları yönünde uyarılar yapılırken Rize’de de başta Rize Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere yapılan tüm uyarılara ve alınan önlemlere rağmen vatandaşların “Bana bir şey olmaz” mantığı ile hareket etmesi sonucu yaşanan vurdumduymazlık ve duyarsızlık dolayısıyla koronavirüslü hasta sayısında artışlar yaşandığı öğrenildi.

Özellikle yaş çay sezonu için başta İstanbul’dan olmak üzere kente şehir dışından gelen vatandaşlar tarafından yayılan Kovid-19 hastalığı nedeniyle kent genelindeki hasta sayısında önemli oranlarda artışlar yaşanırken vatandaşların yapılan uyarıları dikkate almasının hem kendi sağlıkları hem de sevdiklerinin sağlığı için ne denli önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Kentten Umreye giden 10 Mart tarihli son umreci kafilesi de dahil olmak üzere umrecilerde hiçbir Kovid-19 teşhisi bulunmazken, vatandaşların yetkili kurumların uyarılarını ve önlemlerini dikkate almamaları nedeniyle yayılan virüs dolayısıyla Rize’de 30’a yakın Kovid-19’lu hastanın tedavi gördüğü bilgisine ulaşıldı.

Kentte Kovid-19 kaynaklı bir ölüm vakası meydana gelmezken, Rizeli olup il dışında ikamet eden ve Kovid-19 teşhisi konulan bazı vatandaşlara ait cenazelerin de memleketleri Rize'de defnedildiği öğrenildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap