SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rize Ak Parti'de aday adayı bolluğu

Rize Ak Parti'de aday adayı bolluğu

20 Şubat 2015 Cuma - 10:05




2015 genel seçimleri için AK Parti`de 11 Şubat`ta başlayan milletvekili aday adaylığı başvuruları sona eriyor. Peki partide süreç nasıl işleyecek.





2015 genel seçimleri için AK Parti`de 11 Şubat`ta başlayan milletvekili aday adaylığı başvuruları bugün sona eriyor. 11 Şubat`ta başlayan aday adaylık başvurularında, Rize`de ilk başvuruyu eski il başkanı Hikmet Ayar yaptı. Ardından sırasıyla İlyas Gör, Rahmi Metin, Mümtaz Sinan, Harun Mertoğlu, Erdal Havuz, Hasan Basri Velioğlu, Dursun Güneş, Mecit Moral, Muhammet Mustafa Saymaz, Faruk Üst, Eyüp Furtuna resmi başvurusunu yaptı. Şu ana kadar başvuru sayısı 12 oldu BAKIRCI VE BİRBEN Kamuoyunda konuşulan ama henüz başvurusunu yapamayan isimler arasında ise Halil Bakırcı ve Davut Birben isimleri geçiyor. Ayrıca Pazar ilçesinden yapılan aday adaylık başvurularının artacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Rize`den aday adayı olmak için geçen seçimde sayı 17 olurken bu seçim döneminde aday adayı sayısının rekor kırması bekleniyor. Özellikle bu dönem iki Rize milletvekilinin üçüncü dönemini doldurmasıyla Rize milletvekilliğine açılan iki kontejan olarak bakılıyor. Şu ana kadar 12 olan sayının 20 olması bekleniyor. SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK 20 Şubat`ta tamamlanacak başvurular ardından 26 Şubat`ta tüm aday adayları Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapılan toplantıda aday adayları kendilerini teşkilata anlatacaklar. Ardından 28 Şubat veya 01 Mart tarihinde temeyyül seçimi yapılarak sonuçlar Ankara`da ki genel merkeze gönderilecek. 23 Mart-7 Nisan arasında Genel Başkan Ahmet Davutoğlu başkanlığında nihai listeler belirlenecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap