SON DAKİKA



Haber > Gündem > Restoran ve oteller ne zaman açılıyor?

Restoran ve oteller ne zaman açılıyor?

11 Mayıs 2020 Pazartesi - 13:40




Türkiye'de corona virüs nedeniyle alınan tedbirlerin esnetilmesi gündemde. Kontrollü sosyal hayat kapsamında restoran ve otellerin açılış tarihi de belli oldu. Peki, Restoran ve oteller ne zaman açılıyor? Restoran ve otellerde hangi önlemler alınacak? İşte otel ve restoranları açılış tarihi...






Corona virüs ile birlikte kapanan otel ve restoranlar açılış için hazırlanıyor. Virüs tedbirlerinin esnetilmesi ile birlikte kontrollü sosyal hayat uygulamaya konulacak. Peki, Restoran ve oteller ne zaman açılıyor? Restoran ve otellerde hangi önlemler alınacak? Hijyen genelgesi açıklandı mı? İşte restoran ve otellerin açılış tarihleri ve alınacak önlemlerle ilgili detaylar...

Corona virüsün Türkiye'de görülmesinin ardından kapanan otel ve restoranlar açılış için hazırlanıyor. Normalleşme takvimi ile kontrollü sosyal hayata geçiş için her sektörde özel hijyen standartları belirleniyor. 
 
RESTORAN VE OTELLER NE ZAMAN AÇILACAK?
 

Hükümet, yeme-içme ve konaklama sektörü için de özel bir genelge hazırladı. Gelecek hafta açıklanması beklenen hijyen genelgesini sağlayan otel ve restoranlar 27 Mayıs'ta kapılarını açabilecek. Böylece 21 Mart'ta İçişleri Bakanlığı tarafından masa servis hizmeti yasaklanan ve sadece paket servis yapmasına izin verilen 100 bine yakın restoran yeniden müşteri alabilecek.
 
RESTORAN VE OTELLERDE HANGİ ÖNLEMLER ALINACAK? 
 

Kültür ve Turizm Bakanlığı da hijyen çalışmalarını belgelendirebilmek, bu belgeyi uluslararası arenada sunmak amacıyla Sağlıklı Turizm Sertifikasyon Programı'nı hazırladı. Yeme - içme sektörüne de verilecek sertifikayı alan işletmeler bakanlığın sitesinden de duyurulacak.
 
Sertifikasyona göre restoranlar şu kriterleri uygulayacak:
 
"Masalar arası en az 1.5 metre, sandalyeler arasında ise 60 cm mesafe bırakılacak. Yemek masaları ve mobilyaları, masa üstü ekipmanlar her müşterinin ardından alkol bazlı ürünler ile temizlenecek. Masa üzerinde tek kullanımlık tuzluk, biberlik, peçetelik yer alacak. Mutfaklar temizlik protokolüne sahip olacak düzenli kayıt altına alınacak. Gıda girdi kabul, hazırlık, işleme ve servis-sunum proses basamaklarına istinaden uygulanması gereken gıda güvenliği gereklilikleri tanımlanacak. Her gün numuneler alınacak ve incelenecek. Personele koruyucu kıyafet verilecek ve her gün ateşi ölçülecek."

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap