SON DAKİKA



Haber > Gündem > Resmen duyurdular! Bayraktar TB2 Rusya'ya yanıt verecek

Resmen duyurdular! Bayraktar TB2 Rusya'ya yanıt verecek

08 Şubat 2022 Salı - 14:28




The Guardian 'Macron ve Putin arasındaki Ukrayna görüşmeleri ilerleme sağlamada başarısız oldu' derken, New York Times gazetesi ise 'Putin Batı ve Ukrayna'yı uyarıyor ama niyeti gizemini koruyor' başlığını kullandı. CNN International ise, 'Alman lider Nord Stream 2 boru hattı konusunda Biden'a destek vermeyi reddetti' diyerek Washington-Berlin arasında ortaya çıkan çatlağı başlığına taşıdı. Rusya sınırına 100 kilometre mesafede İngiliz ve Fransız tankları var. Ukrayna, Rusya ve Belarus'un tatbi





Dünya 7 Şubat Pazartesi günü iki süper gücün başkentinde gerçekleşen hassas görüşmelerden çıkacak sonuçlara kilitlendi, bu sırada uluslararası haber ajansları karlar üstünde ilerleyen NATO tanklarının fotoğraflarını servis etti. Ukrayna sınırına 110 bin asker yığan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmek için Moskova'ya giden Fransa lideri Emmanuel Macron, Kremlin'de beş saatten uzun süre kaldı. Rus ajanslarının dünyaya geçtiği fotoğraflarda, Putin ve Macron'un birer ucunda oturduğu devasa masa gözden kaçacak gibi değildi.

Askeri yığınaktan bu yana Moskova'yı ziyaret eden en üst düzey Batılı lider olan Macron, randevunun ardından krizin çözümünde önümüzdeki günlerin belirleyici olacağını vurguladı. "Rusya ile Fransa arasında yakınlaşma koşulları olduğunu söyleyebileceğime inandığım bir dizi öneriyi başlatmayı mümkün kılan bir tartışmamız oldu'' diyen Fransız lider, çözümün sadece siyasi olabileceğini dile getirdi:

"Sonuçlardan konuşmak için çok erken. Diplomatik çabaları sürdürmek gerekir. Kalıcı bir istikrar, sorunların temelini tartışmaktan geçiyor. Önümüzdeki birkaç gün belirleyici olacak ve tartışmaları içerecek. İstikrarsızlık hayaletinin Avrupa'ya dönmesi riskini göze alamayız. İlerlemeye devam etmeliyiz, Avrupa'da barış için bu şart. Bir anlaşmaya varmak gerekiyor. Rusya'nın güvenliği olmadan Avrupa'nın güvenliğinden söz edemeyiz. Minsk Anlaşması tek çözüm yoludur. Bunun formatı da Normandiya formatıdır."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap